Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort JAGERMEISTER

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bartlice Bartlice

Náročný

Doba přípravy Záleží na šikovnosti :)

Záleží na šikovnosti :)

Suroviny

Porce: cca 10

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 586 kJ /
4 681 kcal
Bílkoviny67,88 g
Tuky344,49 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 1,62 g
Sodík 605 mg
Sůl2,07 g
Sacharidy312,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky oddělíme od bílků. Cukr, olej a žloutky ušleháme. Po chvilce přidáme rum a zamícháme. Poté přidáme mléko a mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Krok 2: A nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Takto připravené těsto vlijeme do tukem vymazané a kokosem vysypané formy. Krok 3: Pudink připravíme podle návodu na obalu, jen do mléka zamícháme vanilkový cukr místo moučkového. Když pudink začne houstnout, nasypeme do něj na kousky nakrájenou mléčnou čokoládu. Vychladlý pudink pak po lžících vmícháme do vyšlehaného másla se žloutky. Krok 4: Korpus rozřízneme v půli a pomažeme krémem, na krém naskládáme nakrájené kousky banánů, znovu potřeme krémem a přiklopíme. Celý dort pak pomažeme máslovým krémem a zahladíme tak nedokonalosti. Krok 5: Z fondánu si vyválíme cca 3 mm tlustou placku potřebných rozměrů a dort jím potáhneme. Z fondánu obarveného na oranžovo pak vykrájíme podle z papíru vytvořených šablon nápis a vytvoříme pruhy. Krok 6: Všechno pak přilepíme na dort těsně po natření černým potravinářským barvivem. Obrázek jelena vytvoříme bílkovým krémem obarveným na oranžovo pomocí zdobičky a šablony, až černá barva zaschne.

Zveřejněno 13. 8. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort JAGERMEISTER

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p6mX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort JAGERMEISTER

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p6mX

Marie

Komentáře (3)

Dokonalý :yes::yes::yes:

Super :-):yes:+

Tak ten je parádní. Ještě bych přidala jégra do krému a nebo lehce zředila a prokapala s ním korpus. Když jégr, tak echt jégr:-)):yes:
Ta fotka se svíčkami vypadá zajímavě;-)

Tématické fráze:
dort jägermeister, domácí jägermeister, dort jagermaister, domácí jagermaister, jägermeister obrázky, jagermaister dort, dort jegemaister, jägermeister brownies, dort jegermaister, jagermeister domácí, brownies z jagermaistra, dort z jagermaistra, www,jagermeister,cz, jagermajster,recept, dort jagemaister, dort jagermaster, jagermeister zdravi, domácí jagermeister recept, tncz nova cuketový dort, dort s černým fondanem

Suroviny:
olej, cukr moučkový, vejce, rum, mouka polohrubá, prášek do pečiva, mléko, máslo, pudink čokoládový, cukr vanilkový, mléko, žloutek, čokoláda mléčná, banán, cukr moučkový, potahovaci hmota smartflex velvet, potravinářské barvivo

Přidat fotografie receptu