Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilková pomazánka s Hermelínem

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 404 kJ /
336 kcal
Bílkoviny24,38 g
Tuky23,40 g
Vláknina2,45 g
Cholesterol 83 mg
Sodík 1,14 g
Sůl3,00 g
Sacharidy6,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek rozpůlíme, dužinu nakrájíme do mřížky a posolíme. Necháme vypotit, poté otřeme papírovou utěrkou, potřeme zlehka olivovým olejem a dáme péct do trouby na 220 °C. Upečeme dohněda. Krok 2: Dužinu vydlabeme a necháme zchladnout. Do mixéru vložíme pokrájený Hermelín, máslo, bazalku, česnek, sušená rajčata a chladnou dužinu lilku. Osolíme a rozmixujeme dohladka. Krok 3: Podáváme s pečivem, nejlépe s opečenou bagetkou nebo toastem.

Zveřejněno 20. 8. 2014

Poznámka autorky 1974andrea

Lilky můžete upéct do zásoby, dužinu vydlabat, napěchovat do skleniček, zalít olivovým olejem, uzavřít a uchovat v lednici. Vydrží i několik týdnů.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilková pomazánka s Hermelínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A7Y7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilková pomazánka s Hermelínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A7Y7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Ivana79:Ivanko díky za vyzkoušení. Ráda jsem tě inspirovala;-):-K

Nám chutilo naozaj moc :-p:yes: Bola som prekvapená,že táto pomazánka zmizla z chladničky ako prvá a mali sme tam viacero dobrých vecí :-)) Odporúčam vyskúšať ;-):-K:-K

Znám horší barvy;-):-D
Andruš,mě osobně to teda ladí jak chuťově,tak i barevně:-K:yes:Pochutnala bych si:-p

:yes::yes:+

Líbí se mi tip na uchování pečeného lilku v lednici, to určitě zkusím:yes:

Ty víš, že lilek je má srdeční záležitost, že jo :-);-):yes:

Barva nebarva, bude to určitě moc dobré:yes:

:yes::yes::yes: Pro lilky mám slabost ;-)

srettka::-D No lilek moc pěknou barvu nemá:-D

Kurna, tak to by mi jelo:-p To musí být zvláštní kombinace chutí. Ikdyž na pohled mi to připomíná oblíbenou smrdutou drožďovou pomazánku:-p ale tohle bude delikátní:-p

Tématické fráze:
lilková pomazánka, uchování lilku, lilková pomazánka máslo, lilek s hermelínem pomazánka

Suroviny:
sýr hermelín, máslo, lilek, rajče sušené, česnek, bazalka čerstvá, sůl

Přidat fotografie receptu