Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naložená grilovaná zelenina

Kombinace grilované cukety, papriky, lilku a dalších druhů zeleniny, marinovaných v aromatickém česnekovém nálevu, přináší nádech středomořské kuchyně. Je zdravou volbu pro všechny milovníky zeleninových pokrmů.

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie67 kJ /
16 kcal
Bílkoviny0,63 g
Tuky0,04 g
Vláknina1,47 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: S použitím grilu: Vše nakrájejte na plátky silné kolem půl centimetru, očištěnou papriku překrájejte na velikost většího sousta. Položte zeleninu na žhavou mřížku grilu jen tak, nasucho, bez jakéhokoli oleje, až se jí zespodu vytvoří nahnědlý obtisk grilovacího roštu. Potom ji otočte a ugrilujte naprosto stejným způsobem i z druhé strany. Krok 2: V troubě: Vše pokrájejte, uložte na plech vyložený papírem na pečení, troubu rozpalte na 200 °C. Pečte, dokud se nebudou tvořit hnědé puchýřky. Krok 3: Do uzavíratelné misky naskládáme grilovanou zeleninu lehce potřenou rozmačkaným česnekem.
Zakápneme olejem a zastříkneme octem podle chuti, můžeme přidat nasekanou petrželku.
Lehce promícháme a necháme uležet v chladnu 1-2 dny. Je to výborné s pečivem.

TIP: Top 7: oblíbené zeleninové saláty

Zveřejněno 21. 8. 2014

Poznámka autorky zizala

Pokud chceme z takto naložené zeleniny udělat salát, doplníme ji třeba vařenými chladnými těstovinami, tepelně upraveným masem, šunkou apod. Fantazii se meze nekladou.

Poslední dobou už jsem se naučila grilovat zeleniny opravdu dost, aby vždy nějaká zbyla.

Můžete použít můj způsob grilování:

mlsoty.estranky.cz/clanky/bezmase-a-dietni/zelenina-a-houby/grilovana-zelenina-s-bylinkami.html

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Naložená grilovaná zelenina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KkVl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Naložená grilovaná zelenina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KkVl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

:-)<3:yes::yes: Moc dobrá ůprava zeleniny.:-K

Jitkas: Tak sterilizovaná by u nás asi dlouho nevydržela, u nás je potíž i vydržet ty 2-3 dny do naležení.

cathleen: Díky za zastoupení :-K:-)

Děkuji všem za milé komentáře, jsem ráda, že se vám recept líbí :-):-K


Danca: magdalenka: Dá se grilovat i nasucho s tím, že pak všechno naložím. Ale já griluju normálně ochucené a co zbyde, nakládám. Toho oleje na naložení pak už nemusí být tolik ;-)


rimanka: Děkuji za návštěvu stránek, jsem ráda, že se líbí ;-)


Ivana79: Moc děkuju za vyzkoušení receptu a krásnou fotku :-K:-K:yes:

Tak som to dnes urobila a je to naozaj delikatesa :-*:yes: Ja som grilovala nasucho a až potom som naložila,neviem teda či to tak bolo myslené v recepte,ale je to tak moc dobré :-p:-p:-))

cathleen: Ok - ja grilujem zeleninu, ako to Jarka tam udáva - najprv olej, cesnak, koreniny a tak grilovať. Mne z tohoto receptu nie je jasné, či ešte raz do oleja, cesnaku, atď. Alebo griluje "na sucho". Preto som sa pýtala, vychádza mi však, že nakladá ugrilovanú, teda už poolejovanú (krásne slovo :-))).
A že je veľmi šikovná, viem dávno...:-K

magdalenka: nevím, jestli je Jarka v dosahu internetu :-)) - mrkni sem k ní, o způsobu grilování zeleniny tu píše ;-)
http://www.mlsoty.estranky.cz/clanky/bezmase-a-die...
Má úžasné recepty!:yes:

Zižu, prosím, tú zeleninu griluješ len tak "na sucho"?
Ja ju dopredu nakladám do ochuteného oleja, tak sa pýtam, lebo tento spôsob úpravy zeleniny ma zaujal. Vďaka za odpoveď.

Tak toto sa mi moc páči,mám naložené cikánské řízky a asi k tomu bude táto zeleninka :-p

Grilovaná zelenina, hlavně cuketa, je můj šálek čaje:-p, a naložit ji až potom, tak je pro mě novinka, která musí báječně chutnat:yes:

Moc príma nápad na naložení zeleniny:yes::-K
Já používám opačný postup,ale tohle se mi vážně líbí:yes::-K

Koukla jsem na vaše stránky o vaření. Ty hruškové koláčky z listového těsta udělám hned zítra, vypadají lákavě. Právě jdu totiž česat hrušky:-)

Velka dobrota a mas pravdu, kdyz uz ji delame, lepe vice, vzdy se hodi, je opravdu vsestranna a da se i sterilizovat.

:-O dělám to přesně tak, jen do marinády navíc přidávám čerstvé bylinky ze zahrádky:-p;-):yes:
Dřív jsem grilovala zeleninu předem naloženou, ale česnek a bylinky se připalovaly, tak ji teď dělám nasucho a hned teplou promíchám se zálivkou a nemá to chybu!

Taky děláme, a když jsem hodně zvrhlá, přidám i kousky slaninky:yes::-p:yes:

Tématické fráze:
naložená zelenina, jak naložit zeleninu na grilování, grilovaná zelenina, jak naložit zeleninu, jak naložit zeleninu na gril, jak dlouho grilovat zeleninu, grilovaná zelenina na grilu, nalozena grilovana cuketa, grilování zeleniny, grilovana zelenina v oleji, naložené maso na grilování, zelenina na gril naložit den predem, miska na grilování zeleniny recepty, grilovaná zelenina recept, grilovaná zelenina s masem, naložení zeleniny, grilovaná zelenina s houbami, grilovaná zelenina se šunkou, grilovana zelenina top recepty, grilovaná cuketa nalozena

Suroviny:
lilek, cuketa, paprika, žampióny, cibule, česnek, olej olivový, petržel

Přidat fotografie receptu