Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketová omáčka z dužiny,bez zahuštění

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 velké porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 589 kJ /
619 kcal
Bílkoviny20,78 g
Tuky12,91 g
Vláknina51,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 58 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy96,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozehřátém tuku necháme osmažit do růžové barvy nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou dužinu z cuket, zalijeme horkou vodou a rozdrobíme zeleninovou kostku. Pod pokličkou přibližně 10 minut necháme rozvařit. Krok 2: Poté ponorným mixérem rozmixujeme. Pokud chceme, můžeme ještě přes husté síto propasírovat a podle potřeby naředit vodou na námi požadovanou hustotu. Dochutíme solí, pepřem, přidáme česnek, pažitku a ještě 5 minut necháme provařit. Podáváme s vařeným bramborem a vejci. Hodí se i vařené, nebo pečené maso a příloha podle chuti.

Zveřejněno 21. 8. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Někdo dužinu vyhazuje, já z ní dělávám různé krémové polévky :-)

Zavařovala jsem cuketové zelí. Opět mi zbylo hodně dužiny a na polévku nebyla chuť.

Omáčka byla velice dobrá. Pažitku můžeme nahradit koprem, nebo nasekanou zelenou petrželí. Můžeme také dochutit trochou octa a cukru...prostě podle své chuti :-)

Do podobných přidávám 2recepty. Nejsou to sice omáčky, ale polévky, které jsou také připravené z takzvaného“odpadu“, který se dá opravdu dobře zužitkovat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketová omáčka z dužiny,bez zahuštění

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qq8M

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketová omáčka z dužiny,bez zahuštění

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qq8M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

:-):yes: cuketu fakt můžu :-p

Kupuju jenom mladé cukety a z těch mně nikdy nic nezbude, nicméně určitě super a bod je tam!:yes::-)):-));-)

Anna Kocikova: A je to jasné, díky za vysvetlenie. Dužina je to, čo jeme, to, čo vačšina ľudí vyhadzuje, sú semená. Ja z nich varím polievku.;-) ;-)

Ivana79:Ivanko,už jsem to v surovinách doplnila:-)Ta dužina byla taková"zavádějící":-8

Tiež som najprv nevedela či dobre rozumiem :-O ale bola by som moc zvedavá aké to môže byť z tej dužiny :-)Neviem či tam v záhrade ešte taká väčšia tekvica je :-/

ivulinka:Ale je:-K
Já jsem přemýšlela,jak to srozumitelně popsat:-8Ale pro jistotu do surovin dopíšu,že se jedná o přerostlejší(větší cukety)protože u těch mladých tato dužina opravdu není:-)Takže Terezčin dotaz byl na místě:yes:

Hell-promiň,Tvůj dotaz jsem přehlídla:-8
Já jsem to dělala i se semínky.U cukety nejsou tak tvrdá.Když dělávám z dýně Hokkaido,tak po rozmixování ještě přepasíruji přes jemné síto.Semínka bývají hodně tuhá:-)

Anna Kocikova: nemáš zač děkovat:-K

ivulinka:Ivanko,děkuji za doplnění...líp bych to nepopsala:yes::-*

Terezko,přidala jsem 2 poslední fotografie pro informaci:-)

tejaja: já si myslím, že jde o ten houbovitý, měkký střed, ve kterém se později vyskytují semena;-)

Anička, nerozumiem 1.vete v poznámke. Dužinu predsa konzumujeme, na akýkoľvek sposob, ak vyhodím dužinu, čo mi ostane, šupka, semená ? Asi nerozumiem :-8

Aničko, semena musím asi vybrat, viď... :-(

ivulinka:Děkuji:-K
Ivulinko,ani nevíš,jakou chuť jsem na tu koprovku měla;-):-))Ale nějaký dobrák nám všechen kopr ze záhonku ukradl:-SPažitka,která byla hodně zaplevelená,tak tu nám naštěstí nechal:-)Takže jsem udělala pesto a zbytek jsem šoupla tady do omáčky:-)

Dani díky:-K:-KJá chci také s koprem:-D

Já taky s koprem, prosíím ;-):-D:yes::-K

Další nápad jak zužitkovat nadúrodu cuket, Aničko, já bych použila kopr a tobě posílám bod:yes:

Tématické fráze:
cuketová omáčka, cuketová omáčka s koprem, zahuštění omáček, co s duzinou z cukety, zahuštēní omáčky cuketou, cuketa omáčka zelí, polevka s cuketove duziny, přílohové omacky, krémová omáčka z cukety, cuketova omacka ke spagetam, kremová cuketová omáčká, omáčka z cukety, omáčky zahuštěné zeleninou, suroviny k zahuštění, jak zužitkovat nadúrodu dýně hokkaido, cuketová émáčka s koprem, omáčka zahuštěná zeleninou, co s cuketovou dužinou, zeleninova omacka z cuket a dyni, omáčky z cuket

Suroviny:
cuketa, voda, pažitka, sůl, olej, máslo, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu