Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 971 kJ / 710 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 100,25 g |
| Tuky | 19,20 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 348 mg |
| Sodík | 400 mg |
| Sůl | 1,40 g |
| Sacharidy | 23,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso dáme do vyšší mísy a za postupného přilévání piva elektrickým ručním šlehačem s hnětacími metlami promísíme, dokud se pivo nevstřebá a nevznikne kompaktní hmota.
Krok 2: Zapracujeme i sůl, koření a worchestrovou omáčku, přidáme nasekanou chilli papričku a nakonec nakrájené švestky (ty vmícháme už jen ručně ) a vše dáme asi na půl hodiny do lednice odležet.
Krok 3: Po této době upravíme hustotu směsi pomocí solamylu a strouhanky. Jejich množství nepřeháníme.
Krok 4: Pomocí "zmrzlinové" naběračky (aby byly porce stejně velké) a navlhčených rukou tvarujeme placičky, které vkládáme na rozpálený gril.
Krok 5: Grilujeme na středním žáru po obou stranách dozlatova.
Zveřejněno 22. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pivní burgr se švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1zv0
Moje poznámka
Pivní burgr se švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1zv0
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 15 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 15 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 15 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 15 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 17 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 18 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 18 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 19 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 19 hodinami
Tématické fráze:
burgr,
burgr recept,
potravina burgr,
co je burgr,
burgr jídlo,
recept na burger,
burger recept,
recept na burgery,
jak usmazit domaci burgr,
hovězí burgr recepty,
hovězí burgr,
nejlepší recepty na burgr,
jak udelat maso na burgr,
burgr recept,
hovězí burgr,recept,
burgr krůtí,
vepřový burgr na grilu recepty,
grilování burgr,
luštěnina burgr,
jidlo burgr
Suroviny:
maso vepřové mleté,
maso hovězí mleté,
pivo světlé,
švestky sušené,
sůl,
pepř,
omáčka worcesterová,
chilli paprika čerstvá,
solamyl,
strouhanka
Komentáře (7)
Dani,na marinády také občas používám ovocné pivo,různé příchutě,podle toho,co vařím,ale švestkové také neznám