Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pivní burgr se švestkami

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 971 kJ /
710 kcal
Bílkoviny100,25 g
Tuky19,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 348 mg
Sodík 400 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy23,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso dáme do vyšší mísy a za postupného přilévání piva elektrickým ručním šlehačem s hnětacími metlami promísíme, dokud se pivo nevstřebá a nevznikne kompaktní hmota. Krok 2: Zapracujeme i sůl, koření a worchestrovou omáčku, přidáme nasekanou chilli papričku a nakonec nakrájené švestky (ty vmícháme už jen ručně ) a vše dáme asi na půl hodiny do lednice odležet. Krok 3: Po této době upravíme hustotu směsi pomocí solamylu a strouhanky. Jejich množství nepřeháníme. Krok 4: Pomocí "zmrzlinové" naběračky (aby byly porce stejně velké) a navlhčených rukou tvarujeme placičky, které vkládáme na rozpálený gril. Krok 5: Grilujeme na středním žáru po obou stranách dozlatova.

Zveřejněno 22. 8. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní burgr se švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1zv0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní burgr se švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1zv0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Páni,to je teda moc chutná bašta:-K:-p:yes:
Dani,na marinády také občas používám ovocné pivo,různé příchutě,podle toho,co vařím,ale švestkové také neznám:-8Určitě bude moc dobré:yes:

Taky neznám švestkové pivo, ale takovým bulgurem bych nepohrdla:-p

Pussynka:myslím, že by to nebyl problém;-)

Šlo by to i usmažit na pánvi a s bramborem:-?:-p

yanull: já jsem do fotky zapomněla zakomponovat láhev s tím pivem:-O:-D. Už delší dobu kupujeme občas nealko švestkové pivo od Bernarda, ale teď se objevilo i alkoholické, je spíš nasládlé, takže nic pro "opravdové chlapy":-D, ale mně chutná :-8. A v kombinaci s masem a těma sušenýma švestkama to bylo fakt dobré:-p;-)

O švestkovém pivu čtu poprvé, ale určitě to dobré bude ;-):-p +3:yes::-K

Tématické fráze:
burgr, burgr recept, potravina burgr, co je burgr, burgr jídlo, recept na burger, burger recept, recept na burgery, jak usmazit domaci burgr, hovězí burgr recepty, hovězí burgr, nejlepší recepty na burgr, jak udelat maso na burgr, burgr recept, hovězí burgr,recept, burgr krůtí, vepřový burgr na grilu recepty, grilování burgr, luštěnina burgr, jidlo burgr

Suroviny:
maso vepřové mleté, maso hovězí mleté, pivo světlé, švestky sušené, sůl, pepř, omáčka worcesterová, chilli paprika čerstvá, solamyl, strouhanka

Přidat fotografie receptu