Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí pečeně irských horalů

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

evosheek evosheek

Snadný

Doba přípravy 540 min Doba přípravy: 540 min

540 min (540 min příprava)

Suroviny

Porce: 5-6 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 949 kJ /
1 183 kcal
Bílkoviny229,19 g
Tuky15,54 g
Vláknina13,74 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 664 mg
Sůl1,45 g
Sacharidy27,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso osolte a opepřete. Na oleji zprudka opečte maso ze všech stran, aby se zatáhlo, pak je umístěte pečené v pekáči. Krok 2: Vložte stroužky česneku do dvou zářezu v mase a posypte steakovým kořením a česnekovým práškem, kolem masa umístěte mrkev a cibuli. Podlijte hovězím vývarem. Krok 3: Pečte 8 hodin na 125°C. Podávejte s vařenými brambory, či rýží.

Zveřejněno 24. 8. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí pečeně irských horalů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rNWB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí pečeně irských horalů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rNWB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Dobry den, pani evosheek=Iva,este skôr ako som otvorila toprecepty, chcela som urobit nieco podobné, recept som mala z kucharskej knihy po maminke,mala som aj nádherné hovädzie zadné, údajne z mladého býčka,tvrdil pán mäsiar a všetky prísady až na šmpiňóny,v recepte neboli. Chcela som sa blysnút pred návštevou, ustavične robím kuracie mäaso, takže tento raz som chcela servírovať niečo originálne. Žiaľ, výsledok bol katastrofálny. Mäso som piekla nie 8 ale asi 18 hodín a stále bolo tvrdé ako môj život. Podlievala aj polievala som ho. Kde som urobila chybu?
(Uštipačná poznámka, myslíte si, že Írski horali, keď museli celý deň makať, mali čas piecť nejaké mmäso 8 hodín?)
Podľa rád tunajších dedinských babiek som na pod... aj polievanie pridala aj sódu bikarbónu a stále nič, mäso by asi pohrýzol iba pračlovek. Ešte stále je v pekáči a ja neviem, čo s ním. Psíkovi sa ho bojím dať=vylámal by si zuby. Ešte mi napadá, dám ho vysušiť a zavesím na stenu ako dekoráciu.
Verím, že máte aj iné riešenie a ďakujem zaň maria/cecilka

Pěkná pečínka:-p+:yes:

Tématické fráze:
irské hovězí maso na pečení, irské hovězí maso, irské hovězí maso recepty, irská hovězí kližka recept, irská hovězí plec, pomalu pečené irské hovězí, irská hovězí plec recept, irske maso na pečení, irský steak, hovězí pečeně, hovězí pečeně recept, irský hovězí steak recept, pecene irské hovězí maso, irský steak recept, irská hovězí kližka recepty, irsky stejk, irský hovězí steak, pecene hovezi, irské hovězí maso na pečení recepty, irské hovězí maso na pečení recept

Suroviny:
hovězí zadní, česnek, cibule, mrkev, vývar hovězí, žampióny, česnek, sůl, pepř mletý, koření steakové

Přidat fotografie receptu