Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí kýta v PH

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 392 kJ /
1 528 kcal
Bílkoviny5,60 g
Tuky167,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 233 mg
Sodík 2,40 g
Sůl6,00 g
Sacharidy0,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na tenké proužky, česnek oloupeme, větší stroužky podélně rozkrojíme. Krok 2: Kýtu očistíme, osolíme a hustě prošpikujeme. Ke každému kousku slaniny přidáme do zářezu stroužek česneku (nebo jeho půlku). Krok 3: Vložíme do pomalého hrnce, jestliže nám slanina zbude, maso jí obložíme. Mírně podlijeme, přidáme rozmarýn. Dělala jsem na high 4 hodiny. Krok 4: Nakonec přidáme do sosu kousek studeného másla na zjemnění.

Zveřejněno 25. 8. 2014

Poznámka autorky maris

Se slaninou se lépe pracuje, když ji dáme před špikováním na chvíli do mrazáku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí kýta v PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xNWE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí kýta v PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xNWE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Dnes jsem hledala a hledala receptík na kůzlečí maso,ale bohužel nenašla a protože jsem ho nikdy nedělala rozhodla jsem se pro tento receptík,Majko to nemělo chybičku,jednoduché a opravdu skvostné,moc nám to chutnalo,měla jsem kůzlečí kýtu a zvolila jsem dobře,jen jsem dělala v troubě,protože do PH kdybych to dala,tak bychom obědvali dlouho,ale i tak si to nemůžeme vynachválit;-)přídávám foto;-):yes:

Simona Skolakova: Simonko, promiň, že reaguji až teď - moc mě těší, že vám chutnalo a děkuju za vyzkoušení a za fotku:-):-K

Celé je to nádherné a to čisté foto:-! Maruško, velmi zdařilý recept:yes:

Maruško,paráda:-K:-p:yes:

Moc vám všem děkuju:-)

suslajda: Haničko, jestli vyzkoušíš, dej vědět;-)
jitkas :-8:-)

Moc pekny recept, presne "na zpusob maris", jednoduche a urcite vyborne.

V tvojom podaní aj to jahňacie vyzerá báječne, že by som si dala...:yes:

Mně by chutnalo moc :-p

No to je nádhera, mám v mrazáku kus jehněčí kýty určitě vyzkouším:-p:yes::yes:

Máš to hezké a určitě i dobré:yes:+1

Maruško, to je krása :-?:yes:;-)

Tématické fráze:
jehněčí kýta nejlepší recept, jehněčí kýta v pomalém hrnci, jehněčí kýta recept, jehněčí nejlepší recept, jehnéčí kýta, jehneci kyta recepty, nejlepší jehněčí kýta, recept na jehněčí kýtu, konfitovaná jehněčí kýta, recept jehněčí kýta, recepty jehněčí kýta, jehneci kyta na stredomorsky zpusob, pomalé pečení jehněčí kýta nejlepší recepty, jehneci kyta v ph, jehneci kyta pomaly hrnec, jehněčí v ph, ph jehněčí, recepty z jehněčí kýty, jehněčí kýta nejlepší recepty, pomalý hrnec jehněčí kýta

Suroviny:
kýta jehněčí, slanina, česnek, rozmarýn, máslo, sůl

Přidat fotografie receptu