Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampionová polévka s Hermelínem a tymiánem

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aadulka aadulka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 026 kJ /
962 kcal
Bílkoviny36,01 g
Tuky68,59 g
Vláknina9,74 g
Cholesterol 224 mg
Sodík 1,37 g
Sůl4,00 g
Sacharidy47,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci si rozpustíme máslo, přidáme cibuli, česnek, tymián a asi 3 minuty smažíme. Poté přidáme žampiony a necháme je, aby pustily trochu vodu. Krok 2: Přilijeme vodu s masoxem nebo vývar, worcester a bobkový list. Pozvolna vaříme 20 minut. Polévku rozmixujeme. Krok 3: Do smetany přidáme mouku, promícháme a vlijeme ji do polévky. Přidáme Hermelín a necháme ještě 10 minut povařit. Polévku ještě jednou rozmixujeme.

Zveřejněno 25. 8. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionová polévka s Hermelínem a tymiánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D7K5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionová polévka s Hermelínem a tymiánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D7K5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:yes::-K:-)

Já tedy dělám žampionovou polévku úplně jinak, ale ani tahle nemusí být špatná. Asi jí zkusím.

Tématické fráze:
tncz nova, žampionová polévka, recept na žampiony vodu polevku

Suroviny:
žampióny, cibule, česnek, máslo, voda, masox, omáčka worcesterová, tymián sušený, bobkový list, smetana, mouka hladká, sýr hermelín, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu