Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačka bez tuku - italská vařená šlehačka

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie825 kJ /
197 kcal
Bílkoviny8,90 g
Tuky0,47 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 133 mg
Sůl0,26 g
Sacharidy39,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Želatinu nasypeme do hrnečku, zalijeme jí 2 lžícemi teplé vody a necháme jí nabobtnat. Mezi tím si v kastrůlku smícháme mouku s oběma cukry a zalijeme studenou vodou. Krok 2: Na mírném ohni vše provaříme za stálého míchání asi 3-5 minut. Odstavíme z plotny, přimícháme želatinu a necháme jí pořádně rozpustit. Chladnoucí hmotu přendáme do mísy (nejlépe do robotu a šleháme) tím se částečně vychladí. Krok 3: Pak postupně přidáme po jednom bílky a hmota za chvíli získá konzistenci klasické šlehačky.

Zveřejněno 25. 8. 2014

Poznámka autorky Hella

Toto množství stačí na pokrytí celého velkého plechu do výšky asi 2 cm.

Nedoporučuji nechávat do druhého dne, bílky by začaly vodnatět. I na fotce je vidět, že trochu povoluje, fotka byla pořízená asi 10 hodin po zdobení. Chuťově je to docela dobré, pokud na to neupozorníte, nikdo si ani nevšimne, že to není pravá šlehačka.

A vzhledem k tomu, že pravá šlehačka je taky pravá kalorická bomba, je tohle dobré řešení.

Zdroj: Knihovnička Recepty 07/20l4

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehačka bez tuku - italská vařená šlehačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E7L4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehačka bez tuku - italská vařená šlehačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E7L4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

zuzun: Tak xanthan gum, to nevím, já vyzkoušela jen práškovou želatinu a podruhé 2 plátky plátkové želatiny. Tak to vyzkoušej a pak napiš.

Já znám jen italský sněhový krém, vařený, ten se dává třeba do kremrolí. Tohle taky neznám. U nás šlehačku moc nemusíme, tohle by asi byla dobrá varianta. Ukládám na vyzkoušení :-)

Wow, taky to neznam!! Pomerne male mnozstvi surovin, ale jak rikas - pokreje cely plech!:-O A kaloricky "zvyhodnena"??? Zapisuji, ukladam a bodik:yes: Mam dotaz: doma na me civi ze skrine jenom xanthan gum, da se pouzit misto zelatiny? Kdyz jsem zelatinu schanela, zrovna ji nemeli a vzala jsem ten xanthan misto toho...

Na fotce vypada normalne slehackove, kdybys nerekla, tak neuverim. Co by asi rekla tahle slehacka na celozrnnou nebo treba nejakou alternativni mouku, ale to uz chci az moc:-D:yes::yes::yes:

Heli a aké je to chuťovo? Na aký múčnik si to použila?
Dík za odpoveď, recept je veľmi zaujímavý, pre mňa neznámy.

Tématické fráze:
varena slehacka, krém z vařené šlehačky, italská šlehačka, italská vařená šlehačka, vařená šlehačka recept, žloutky a xanthan šlehačky, italsá vařená šlehačka, vařená šlehačka , recept na krém, vegan slehacka, pravá šlehačka, slehačka s bílky, italský sněhový krém, u vařéna šlehačka s krémem, italský sněhový krém.cz, vařené šlehané bílky, italský bílkovy krem, pravá šlehačka recept, italský chleba recept, prava italsa tiramisu, do čeho přidat xanthan do kremu

Suroviny:
voda, želatina, cukr krupice, cukr vanilkový, mouka hladká, bílek

Přidat fotografie receptu