Biskupský beránek - opravdový biskupák
Upečte si s námi biskupského beránka plného kandovaného ovoce, ořechů a rozinek. Příprava je snadná, těsto barevné. Nakonec jej můžete polít čokoládovou polevou, dozdobit hřebíčky místo očí a kolem krku uvázat mašli.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 413 kJ / 6 313 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 124,42 g |
Tuky | 366,38 g |
Vláknina | 32,10 g |
Cholesterol | 1,36 g |
Sodík | 590 mg |
Sůl | 1,54 g |
Sacharidy | 613,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Formu na beránka důkladně vymažeme tukem a vysypeme moukou.
Troubu předehřejeme na 160 °C. Krok 2: Žloutky, máslo a moučkový cukr utřeme do světlé pěny. Bílky vyšleháme spolu s cukrem na tuhý sníh. Krok 3: Směs kandovaného ovoce, rozinek a ořechů smícháme s moukou a práškem do pečiva a postupně ji vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Krok 4: Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme 75 minut na 160-190 °C. Krok 5: Po vychladnutí beránka polijeme čokoládovou polevou.
Troubu předehřejeme na 160 °C. Krok 2: Žloutky, máslo a moučkový cukr utřeme do světlé pěny. Bílky vyšleháme spolu s cukrem na tuhý sníh. Krok 3: Směs kandovaného ovoce, rozinek a ořechů smícháme s moukou a práškem do pečiva a postupně ji vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Krok 4: Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme 75 minut na 160-190 °C. Krok 5: Po vychladnutí beránka polijeme čokoládovou polevou.
Zveřejněno 25. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Biskupský beránek - opravdový biskupák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MmnR
Moje poznámka
Biskupský beránek - opravdový biskupák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MmnR
Nejnovější recepty
Čokoládové s kytičkou
Přidáno před 8 hodinami
Brambory na smetaně 2
Přidáno před 10 hodinami
Pečená štika s dýní
Přidáno před 14 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Přidáno před 15 hodinami
Halloweenští duchové s ořechovou náplní
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí válečky s mozzarelou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý ořechový závin
Sladkostiodbarborky před 6 hodinami
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
Komtesina před 7 hodinami
Tvarohový koláč se švestkami
Valis před 8 hodinami
Nejlepší špenát
Zaneta23 před 10 hodinami
České buchty
Zaneta23 před 11 hodinami
Gulášovka z mletého masa
trdlo před 12 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
Merylas před 12 hodinami
Sýrovo-brokolicové placky
Eva z HK před 15 hodinami
Ostružinový kynutý věnec
Cejenka před 16 hodinami
Zapečené špagety se sýrem
Lennulinka před 16 hodinami
Tématické fráze:
biskupský beránek,
biskupský beránek z bílků,
biskupský chlebíček beránek,
biskupský tvarohový beránek,
biskupský beránek recept,
velikonoční beránek biskupský,
beranek biskupsky,
recept na biskupskeho beranka,
domaci biskupsky beranek,
bílkový beránek recept,
velikonoční beránek biskupský recept,
beránek z bílků,
babiččin biskupský beránek,
biskupský chlebíček z domácí pekárny,
hrnkovy biskupsky beránek,
recept biskupský beránek,
top recepty biskupský beranek,
biskupský beránek do velké formy,
beránek recept biskupský,
recept na beránka
Suroviny:
cukr moučkový,
máslo,
žloutek,
ořechy,
rozinky,
ovoce kandované,
bílek,
cukr krystal,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
čokoláda na vaření,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (12)