Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Biskupský beránek - opravdový biskupák

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

AndelaC AndelaC

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Upečte si s námi biskupského beránka plného kandovaného ovoce, ořechů a rozinek. Příprava je snadná, těsto barevné. Nakonec jej můžete polít čokoládovou polevou, dozdobit hřebíčky místo očí a kolem krku uvázat mašli.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 413 kJ /
6 313 kcal
Bílkoviny124,42 g
Tuky366,38 g
Vláknina32,10 g
Cholesterol 1,36 g
Sodík 590 mg
Sůl1,54 g
Sacharidy613,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Formu na beránka důkladně vymažeme tukem a vysypeme moukou.
Troubu předehřejeme na 160 °C. Krok 2: Žloutky, máslo a moučkový cukr utřeme do světlé pěny. Bílky vyšleháme spolu s cukrem na tuhý sníh. Krok 3: Směs kandovaného ovoce, rozinek a ořechů smícháme s moukou a práškem do pečiva a postupně ji vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Krok 4: Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme 75 minut na 160-190 °C. Krok 5: Po vychladnutí beránka polijeme čokoládovou polevou.

TIP: Velikonoční desatero: tradice a pokrmy

Zveřejněno 25. 8. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Biskupský beránek - opravdový biskupák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MmnR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Biskupský beránek - opravdový biskupák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MmnR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Přesně takhle ho mám nejradši. Čokoládová poleva, spousta kandovaného ovoce a rozinky. <3

semik: To mě mrzí, každá trouba peče trochu jinak. Já ho mám takto odskoušeného a je vždy krásný. Může to být formou, troubou.... Opravdu nevím.

Beránka jsem pekla žel až po Velikonocích. Tak jsem místo formy beránka zvolila bábovku. Všem moc chutná. Děkuji za skvělý recept:yes::-K

Letos jsem poprve pekl biskubskeho beranka na velikonoce. Podle tphoto receptu. Delaj jsem celkem3. Ale pokazde byl docela vypeceny,, a tmavy a vzadu pukl. Postupoval jsem presne podle receptu a pekl jsem to v eletricke troube na 160 st i po 75 minutach byl jeste nedopeceny.

Mam dotaz, ty nasekané ořechy se tam davaji?

Tak tohle mi namouduši uniklo:-OBiskupský chlebíček miluju a beránka z něj ještě víc<3Hned ukládám a pokusím se vytvořit do bezlepkové podoby pro svou dceru:-8:yes:

Durdas: Díky moc. Já ho měla letos trochu suchého, nevím proč.

Moc dobrý beránek
:-K

Beránek je opravdu luxusní. <3 dávám bodik :yes:

Anita888: Děkuji moc, myslím že si pochvalu opravdu zaslouží. Také ho milujeme. :-D

Marie64: Ano, používám velkou, dvoudílnou kameninovou formu.

To množství těsta je do velké, dvoudílné formy?

Tématické fráze:
biskupský beránek, biskupský beránek z bílků, biskupský chlebíček beránek, biskupský tvarohový beránek, biskupský beránek recept, velikonoční beránek biskupský, beranek biskupsky, recept na biskupskeho beranka, domaci biskupsky beranek, bílkový beránek recept, velikonoční beránek biskupský recept, beránek z bílků, babiččin biskupský beránek, biskupský chlebíček z domácí pekárny, hrnkovy biskupsky beránek, recept biskupský beránek, top recepty biskupský beranek, biskupský beránek do velké formy, beránek recept biskupský, recept na beránka

Suroviny:
cukr moučkový, máslo, žloutek, ořechy, rozinky, ovoce kandované, bílek, cukr krystal, mouka hladká, prášek do pečiva, čokoláda na vaření, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu