Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilované flambované broskve s limetkovou smetanou

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Broskve dáme do cedníku a prolijeme horkou vodou. Stáhneme slupku, broskve rozpůlíme a vyjmeme pecku. Půlky broskví pokapeme rumem a posypeme trochou třtinového cukru a necháme chvíli rozležet. Krok 2: Rozpálíme grilovací pánev a ovoce po obou stranách ogrilujeme dozlatova. Nakonec podlijeme rumem, necháme ho hodně zahřát a zapálíme. Krok 3: Když alkohol vyhoří, přendáme ovoce na talířky, pokapeme limetkovou šťávou a teplé podáváme se zakysanou smetanou, kterou ochutíme nastouhanou limetkovou kůrou. Krok 4: Kdo má rád hodně sladké, může si smetanu přisladit, ale nám k tomu chutnala jen tak přírodní, broskve byly sladké dost a dohromady to úžasně ladilo :-).

Zveřejněno 30. 8. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované flambované broskve s limetkovou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ppw2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované flambované broskve s limetkovou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ppw2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Danuško,to musela být dobrota:-pRecept se mi moc líbí:-K:yes::-K

:yes: pekne vyskusam to s ananasom mam ho vela :-8

Pěkné:yes:

Tématické fráze:
grilovana broskev, zakysaná smetana s limetkou, flanbovany ananasu z rumem, flambovane pokrmy, broskve s rumem

Suroviny:
broskve, cukr třtinový, rum, šťáva limetková, smetana zakysaná, kůra limetková, cukr

Přidat fotografie receptu