Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opičí buchty

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Suroviny

Porce: asi 35 - 40 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 863 kJ /
3 313 kcal
Bílkoviny59,41 g
Tuky116,73 g
Vláknina20,25 g
Cholesterol 332 mg
Sodík 1,65 g
Sůl4,00 g
Sacharidy496,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme suché suroviny, přidáme rozehřáté máslo a vodu a vypracujeme těsto. Pokud děláme v robotu, stačí nechat 3 minuty propracovávat. Krok 2: Necháme kynout asi půl hodiny. Krok 3: Pak odebíráme z mísy lžící (stále jí "namáčíme" do mouky) kousky a tvoříme malé buchtičky velikosti pingpongového míčku, vkládáme do pekáče vyloženého pečícím papírem a promazáváme rozehřátým máslem, aby se neslepily. Krok 4: Ideální je si rozehřáté máslo nalít do kompotové misky a buchtičky vždy jednou stranou do másla namáčet a pak je přikládat vždy k nenamočené straně. Krok 5: Necháme znovu asi 15 minut kynout. Krok 6: Pak potřeme i povrch máslem a posypeme cukrem promíchaným s citronovou kůrou. Krok 7: Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 15-20 minut do růžova. Krok 8: Pak vyndáme a ještě horké zalijeme citronovou polevou, která se vsákne. Nejlepší jsou ještě trochu teplé. Pokud zbydou do příštího dne, nahřejte si je přikryté papírem v mikrovnce.

Zveřejněno 31. 8. 2014

Poznámka autorky Hella

Pokud vám zbyde těsto, je možné ho zamrazit: vykynuté těsto zpracujeme do buchtiček, dáme na tácek aby se nedotýkaly, zamrazíme a pak sesypeme do sáčku a uchováme v mrazáku. Pak vyjmeme, necháme trochu rozmrazit (ne zcela) a pečeme.

Zdroj: Čarujeme.cz - upraveno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opičí buchty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2APW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opičí buchty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2APW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Proč opičí???

:-p:-p:yes::yes:a je to v oblíbených.

Rychlé,technologicky jednoduché a chuťově překvapivé, ale moc dobré. :-p Poctivě upečeno a už i snězeno;-)

zuzun: Taky jsem si toho receptu včera všimla, ale tenhle je jiný, tady není vejce, mléko, koření atd. Ale i tenhle recept se původně jmenuje Opičí chléb. To víš, pokud se ten polotovar prodává mražený, jeho využití bude mít spoustu variant.

Juuuu vypadaji zrave! Na "Mamincinejch" je taky dnes recept na tyhle buchty, ale se skoricovym cukrem, postup je trochu jinej, obali se v tom cukru a pak se teprve pecou. Oboje jsou bozsky:yes: s citronovou prichuti mi to pripomina palacinky, ktery se tady jedi s citronem a cukrem:-p. "Vlhky, teply, krupavy a mekky" taky muzem:yes::yes:

Že by to konzumenti rozchytali žhavo ako opice?
Helli, ukladám si, určite príde na ne rad.:yes:

Nakonec pocházíme z opic a své prapraprachutě holt nezapřeme ;-);-):-D:-D:yes::yes:

Dobrý název :-) Takže já jsem opice pak také:-) Jinak recept prima :yes::yes:+

Hella: :yes::yes::yes::-D:-D:-D

Danca: No to nevím, v původním receptu se píše o tom, že "... opice mají rády sladký a kyselý, vlhký a teplý, křupavý a měkký a to všechno dohromady a ty buchty takový jsou". V Americe jsou prý velmi oblíbené. Asi proto, že je tam prodávají mražené jako polotovary a posypat je cukrem zvládnou i Američanky :-D

Proč opičí???:-O Ale líbí se mi, mňam!:-p:yes:

Tématické fráze:
čarujeme recepty, čarujeme.cz, čarujeme, opičí chléb, opičí chleba, www čarujeme, čarujeme s papírem, opičí koláč, opičí chléb recept, čarujeme cz, opici maslo, opičí řezy, čarujeme. sk tipy, buchty, čarujeme .cz, opičí chleba recept, pečeme čarujeme, opičí chléb, recept, opičí, carujeme nejlepší recepty

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr, sůl, droždí sušené, voda, cukr krupice, kůra citronová, cukr moučkový, šťáva citronová, máslo

Přidat fotografie receptu