Kadlíkovy pečené hříbky
Přinesli jste z lesa plný košík hřibů a přemýšlíte, jaký pokrm z nich rychle vytvořit? Zapečte okořeněné hříbky s kouskem uzeného masa a smetanou, a pochutná si celá rodina. Nejlépe chutnají na opečených toustech.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 236 kJ / 1 490 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,50 g |
Tuky | 75,60 g |
Vláknina | 90,00 g |
Cholesterol | 395 mg |
Sodík | 2,76 g |
Sůl | 6,20 g |
Sacharidy | 51,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uzené maso (lalok) nakrájíme na plátky. Houby očistíme a opláchneme, ale nekrájíme, necháme v celku.
Krok 2: Do vyššího pekáčku naskládáme plátky uzeného laloku a na něj vrstvy menších mokrých hub (aby na nich drželo koření). Prosypeme je solí, pepřem, grilovacím kořením a chilli vločkami.
Krok 3: Na poslední vrstvu, kdy houby tvoří v pekáčku již kopeček, znovu přidáme koření. Posypeme i troškou kmínu, zalijeme šlehačkou a dáme do trouby.
Krok 4: Pečeme pomalu a nemícháme. Šlehačka začne vřít a houby pustí opravdu hodně vody.
Krok 5: Až se vypeče skoro všechna tekutina, na chvilku zvýšíme teplotu, aby vše pěkně zezlátlo.
Krok 6: Hotovou směs podáváme na opečených toustech.
Zveřejněno 2. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kadlíkovy pečené hříbky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o9ok
Moje poznámka
Kadlíkovy pečené hříbky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o9ok
Nejnovější recepty
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 2 hodinami
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 16 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 17 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno před 21 hodinami
Bramborové placky plněné brynzou
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z červené čočky s česnekem
Neregistrovaný před 1 minutou
Mramorová bábovka se strouhanými jablky - vláčná a rychlá
Neregistrovaný před 1 minutou
Kanellbular - skořicové šneky
Neregistrovaný před 1 minutou
Palačinky s džemem
Neregistrovaný před 2 minutami
Uzená krkovička na cibulce (pánská jízda)
Mat756 před 4 minutami
Vinná klobása pečená v troubě (bez tuku)
Neregistrovaný před 8 minutami
Křehký jablečný závin
Neregistrovaný před 9 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Neregistrovaný před 10 minutami
Gnocchi, zelí a uzené - 3v1
Iveth před 11 minutami
Smažené tuňákové placky
Neregistrovaný před 11 minutami
Tématické fráze:
pečené hřiby,
hříbky recept,
pecene hribky,
peceny houby se slehackou,
hříbky se šlehačkou,
hřibky na smetane v troube,
pečené houby se šlehačkou,
recepty s hříbky,
kadlíkovy recepty,
pečené hříbky na pánvi,
houbový pekáček,
hribky na šlehačce,
kadlíkovy houby recepty,
pecene hribky na anglicke slanine a slehacce,
hřiby pečené,
pečené houby,
pečené hříbky na na šlehačce,
dobroty jídlo z hříbků,
houby pecene v troube se šlehačkou,
kadlíkovy houby
Suroviny:
houba hřib,
maso uzené,
smetana ke šlehání,
sůl,
pepř mletý,
kmín drcený,
koření grilovací,
vločky chilli
Komentáře (37)