Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort CRAZY FROG na lyžích

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bartlice Bartlice

Náročný

Doba přípravy Záleží na šikovnosti :)

Záleží na šikovnosti :)

Suroviny

Porce: Hóódně! :)

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie48 153 kJ /
11 509 kcal
Bílkoviny274,49 g
Tuky646,83 g
Vláknina61,25 g
Cholesterol 4,68 g
Sodík 2,45 g
Sůl6,48 g
Sacharidy1 056,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z drátku vytvoříme "kostru" kterou obalíme fondánem a vymodelujeme crazy froga. Dopředu si také vymodelujeme brány a necháme je ztuhnout. Krok 2: KORPUS: Žloutky vyšleháme s cukrem a vodou. Potom přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, olej, rum a ořechy. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazaných a kokosem vysypaných forem (1/3 do malé formy a 2/3 do velké formy). Krok 3: KAKAOVÝ KRÉM: Pudink připravíme podle návodu na obalu, jen do mléka zamícháme vanilkový cukr místo moučkového. Když pudink začne houstnout, nasypeme do něj na kousky nakrájenou mléčnou čokoládu. Vychladlý pudink pak po lžících vmícháme do vyšlehaného másla se žloutky a kakaem. Krok 4: Oba korpusy rozřízneme v půli. Pomocí máslového krému vytvoříme tzv. "hráz" (vrstvu krému po okraji korpusu), šlehačka se totiž nesmí dostat do styku s fondánem. Zbylý prostor vymažeme náplní vytvořené podle návodu na obalu Dr. Oetker, naskládáme nakrájené banány, znovu pomažeme a přiklopíme. Krok 5: Celý dort pak pomažeme máslovým krémem a zahladíme tak nedokonalosti. Z fondánu si vyválíme cca 3 mm tlustou placku potřebných rozměrů a dort jím potáhneme. Když bude dort sestavený, vyřízneme část fondánu tam kde bude sjezdovka. doplníme prostor odřezky dortu a kakaovým krémem. Krok 6: KRÉM Z BÍLÉ ČOKOLÁDY: Pudink připravíme podle návodu na obalu, jen do mléka zamícháme vanilkový cukr místo moučkového. Když pudink začne houstnout, nasypeme do něj na kousky nakrájenou bílou čokoládu. Vychladlý pudink pak po lžících vmícháme do vyšlehaného másla. Krok 7: Počkáme až dort v ledničce ztuhne a sjezdovku znovu pomažeme krémem z bílé čokolády a posypeme kokosem. Nakonec přiděláme crazy froga a brány.

Zveřejněno 2. 9. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort CRAZY FROG na lyžích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kVkv

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort CRAZY FROG na lyžích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kVkv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Je super:-D :yes::yes::yes:genialne provedeny

:-)) Je prostě parádní :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
dort jako lyže, dort sjezdovka, dorty crayzi, crayzi, crejzi frog, autor crejzi frog, dort jako sjezdovky, crazy cookies nejlepší dorty, dort s dratky, dort jako sjezdovka, forma na crazy dort, crazy dort formy, dorty jako sjezdovka, sjezdovka jako dort, crayzy frog, craizi dorti, frazi frog, grazy frog, crejzi dort, creyzy dort

Suroviny:
vejce, cukr krupice, cukr třtinový, mouka polohrubá, voda, olej, prášek do pečiva, ořechy mleté, rum, máslo, mléko, vejce, pudink čokoládový, cukr vanilkový, čokoláda mléčná, kakao, máslo, pudink vanilkový, cukr vanilkový, mléko, čokoláda bílá, mléko, náplň čokoládová dr. oetker, banán, potahovaci hmota smartflex velvet, potravinářské barvivo, kokos

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu