Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Briošky se švestkami

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby kynutí

65 min (40 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby kynutí )

Suroviny pro 12 kusů

hrnek = 250 ml

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 768 kJ /
1 140 kcal
Bílkoviny34,36 g
Tuky69,86 g
Vláknina10,68 g
Cholesterol 782 mg
Sodík 840 mg
Sůl1,94 g
Sacharidy88,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto zaděláme v domácí pekárně. Krok 2: Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí, zapneme program na těsto. Krok 3: Po vykynutí těsto rozdělíme na 12 stejných dílků. Krok 4: Každý dílek roztáhneme prsty do čtverce, na ten položíme tři půlky švestek a cípky těsta mezi švestkami přitiskneme k sobě. Krok 5: Utvoříme jakýsi šáteček, který vložíme do důlku v maffinovém plechu, který jsme vyložili papírovým košíčkem nebo čtverečkem pečicího papíru. Krok 6: Povrch briošek potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve středně rozehřáté troubě asi 25 minut. Krok 7: Upečené briošky vyjmeme z plechu, necháme vychladnout a před podáváním lehce pocukrujeme.

TIP: Oblíbené švestkové koláče

Zveřejněno 5. 9. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Briošky se švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vyxo

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Briošky se švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vyxo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

:-)<3:yes::yes: recept se mi líbí, foto je krásné a dobrý nápad s formou. :-K

Dlouhánka 25. 10. 2014 23:26
Koukám,slintám,ale je 00.30hod.tak se bude péci až bude vhodný čas.Už se těším.Ještě mezi švestky vložím lžičku pudinku,nebo máku.Pečení v košíčkách je nápad za všechvy peníze,nic nevyteče.Děkuji za receptík.:-p:yes::-p:yes:

Lenika: povedly se moc pěkně, díky za fotečku;-)

Mňamka. :-p Chutnají jako klasické kynuté buchty se švestkami, jen mají jiný tvar. :-)

zizala: žížo, díky :-8:-K

Krásný moučník :-):-p

Jíťo, hrnek je klasický, 250 ml ;-). Ať se podaří :-)

Angel 666: Jitu, jak používáš velký hrnek coby odměrku:-? 200 ml, 250 ml, 300 ml? Díky za odpověď, šátečky vyzkouším, vypadají krásně:-K

Líbí:-p:-p

Jano, děkuji :-8

Jitko, to je nádhera!!!

cathlen: vidím, že jsem díky hrnku vyvolala vzpomínky, zdá se, že to bylo v té době docela oblíbené zboží :-))

danielle 72: děkuji :-K

Jsou moc hezké :yes::-p

Angel 666, magdalenka: taky jsme je kdysi měli, všimla jsem si ho už včera :-))

Angel 666: my sme doma mali kedysi tiež - preto si pamätám, hrušky, čerešne a slivky mi utkveli v pamäti...teraz dcéra vláči domov, kade chodí - kupuje si na pamiatku.

Děkuji všem za bodíky :-):-K

magdalenka: těch hrníčků mám šest, na každém je jiné ovoce :-).
Mám je ještě ze svého "hrníčkového" období, tedy z doby, kdy jsem si musela koupit každý pěkný hrneček, který jsem kde viděla :-D.

Radosť pozrieť...:yes: a ten hrnček mi je povedomý.:-))

To vypadá velice dobře a hezky:yes:+

Ladící nejen chuťovým buňkám;-):-K:yes:

:yes::yes::yes:

cathleen děkuji :-K

:-) to vypadá velice pěkně a dobře :yes:

Tématické fráze:
domácí birošky s pudinkem, recept na briošky, recepty se švestkami, jak se peče v maffinovém plechu, tncz nova, briošky, top recepty- briošky, perníková brioška

Suroviny:
mléko, vejce, tuk hera, mouka polohrubá, sůl, cukr krupice, cukr vanilkový, droždí, švestky, vejce, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu