Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová líčka na zelenině s bramborovými placičkami

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 078 kJ /
2 648 kcal
Bílkoviny98,33 g
Tuky41,45 g
Vláknina52,21 g
Cholesterol 1,17 g
Sodík 861 mg
Sůl1,69 g
Sacharidy414,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřová líčka očistíme, osolíme a okořeníme. Ve větším kastrole na oleji zprudka orestujeme. Pak je vyjmeme a dáme stranou. Do výpeku vsypeme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, cibuli a česnek a na mírném plameni za stálého míchání dusíme dozlatova. Krok 2: Pak přidáme protlak, víno a přilijeme polovinu vývaru. Do zeleninového základu vložíme orestovaná líčka, kastrol zakryjeme poklicí a dáme pozvolna péct do trouby. Krok 3: Jakmile je maso měkké opět ho vyjmeme, přilijeme zbytek vývaru a omáčku povaříme. Dle chuti dokořeníme. Krok 4: Bramborové placičky: Uvařené brambory nahrubo nastrouháme, přidáme mouku, vejce a osolíme. Vypracujeme těsto, z kterého tvoříme placičky a na rozpáleném sádle smažíme dokřupava.

Zveřejněno 6. 9. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová líčka na zelenině s bramborovými placičkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2AmA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová líčka na zelenině s bramborovými placičkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2AmA

Komentáře (16)

Takto občas dělávám hovězí líčka,která v masně mívají častěji,než vepřová.Je to velká dobrota:-p
S těmi placičkami to musela být mňamina:-p:yes::-K

Vypadá to velmi chutně, jako ostatně všechny Tvé recepty a fotky :-):-p

casino: tak prču si fakt nedělám ;-) dnes jsem dopoledne trochu googlila a vyšlo mi, že jsem kupovala hovězí tlamy vč. líček, protože to byly takový kusy přes půlku kravskýho - teď nevím jak to napsat - obličeje:-? Pan Google mi řekl, že mulec je ta část okolo čumáku. Ale je to jedno, je to už 30 let zpět, takže pasé a já se zaměřím na ta líčka pro lidi, protože recepty s nimi a o nich vypadají výborně, vč. tohoto od Bahuly :yes:

Když jsem se v řeznictví pídila po líčkách, ptala se mě řeznice na co by mi to bylo. A hned dodala, že to kdysi mívali, lidi to prý ve velkém kupovali pro psy. Dnes prý psům kupují granule a líčka už nikdo nechce. :-O

Mrzí mě, že jsem nevyfotila líčka v syrovém stavu. Přidávám aspoň odkaz. Ty hovězí vypadají úplně jinak. Smazala bych je, ale mně to nejde.

http://etwaszumessen.wordpress.com/2013/08/26/vepr...

Navir:
Teda baby, esi si děláte enom prču, tak sem vám skočil na špek a slupl ho i s navijákem:-))
Pokud to oné co myslíte že je líčko mělo v sobě "kruh", pak to byl mulec (nejen v Neapoli oblíbená lahůdka - uvařené, tence nakrájené, posolené, pocitronované, postudenu mňamka)
Přidal foto hovězího líčka, později když tak smááázne... a pokud totok dávala psovi, tak by rád byl za psa u vás:-D
Že f tom mají lidi guláš, se můžete dočíst tady v komentáříchhttp://www.labuznik.cz/recept/licko-nebo-volska-tl...

yanull: Aha, tak vepřové tlamky :-?:-Tak já to fakt tomu psovi kupovala po kýblech :-?:-O Nebo jsem fakt mimo... :-O No jo, Casino psalo že vepřové, ale asi to bude stejné - líčko u vepřového nebo hovězího :-O Nebo je v tom rozdíl :-?

casino: :-D:-D:-D No, lásko moje, předpokládám, že něco z vnitřních tlam zvěře hovězí :-D:-D:-D Ale - protože toto jsem před 20 lety kupovala svému psovi, tak předpokládám, že to asi nebude ono... nebo - že by :-?:-?:-?:-O:-O:-O Ty blaho... tak já mu kupovala takovou laskominu :-?:-O A mnohdy tam byl ještě kruh z býka :-!:-O Že by to bylo ono :-?:-?:-?:-O:-O:-O

Navir:Ivi, líčka jsou na vepřové hlavě, z každé strany lícních kostí, jak má rypáček, tak kousek za ním ;-):-)

Navir:
No, co asi... Zkuste hádat:-D

Kde má svině líčka, si snad dovedu představit, i když nevím, zda je má představa správná. Kde je koupit, však vůbec ne. A to jsem prosím Pražák! Tenhle recept by totiž byl přesně podle mého gusta. A ty placičky k tomu .... :yes:

Přiznávám, že jsem neumětel, ale, prosím vás, co přesně jsou ta líčka :-?

jarda Kadic: Popíchla bych řezníka, ať pro líčka pospíchá, že je to jeho ostuda, když je pro zákazníky nesehnal, protože každý schopný řezník i kuchař ví, že je to masenko "mňamkový" ;-):-) Evi, pro Tebe +3 :-p:-):-K:yes:

To je nadhera!

Právě jsem dovařila na zítřejší oslavu. Bydlíme tzv. "ve vidlích", ale líčka tady v poslední době mají jak hovězí, tak i vepřová. Koukám jak blázen. Tady to naštěstí lidi moc nekupují :-)

Tématické fráze:
vepřová líčka na zelenině, vepřové líčka na zelenině, vepřová líčka, lička na zelenině, vepřová líčka recept, vepřová lícka recepty, recept na veprova lícka, veprova licka vnitrni recepty, vepřový líčka, vepřová líčka na kořenové zelenině, recept na vepřové líčka, vepřové lička, vepřová líčka na smetaně, vepřová líčka plycky, svíčková z vepřových líček, recept na veprova licka nej, vepřové líčka recept, vepřová líčka trochu jinak, hovězí líčka na zelenině, vepřová lčka na zelenině

Suroviny:
líčka vepřová, mrkev, celer, petržel, cibule, česnek, protlak rajčatový, víno červené, vývar masový, koření divočina, pepř celý, koření nové koření, olej, sůl, pepř, brambory, mouka polohrubá, vejce, sůl, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu