Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bulky

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Suroviny

Porce: 8 - 12 dle velikosti.Lze i menší nebo větší.

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 331 kJ /
2 230 kcal
Bílkoviny53,10 g
Tuky74,10 g
Vláknina16,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8,01 g
Sůl20,00 g
Sacharidy329,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny dát do pekárny v pořadí jak jsou psané. Zapnout na program Těsto. Krok 2: Nakynuté těsto na vále rozdělit na 8-12 dílů (dle velikosti jakou máte rádi-dost nakynou). Z každého vypracovat kuličku a dát kynout na olejem pomazaný plech nebo pečící papír. Krok 3: Po vykynutí udělat do každé bulky uprostřed prsty hluboký důlek a pomazat vodou a posypat mákem.Já někdy potírám cibulovou či česnekovou vodou (voda, sůl, nahrubo nastrouhaný kousek cibule nebo prolisovaný stroužek česneku, nechám odstát, přecedím a tím pak potírám bulky a sypu semínky). Krok 4: Péct na 185°C cca 20 minut (dle trouby).

TIP: Jak vytvarovat dýně z kynutého těsta

Zveřejněno 11. 3. 2009

Poznámka autorky mirca75

Zdroj: Radůziny recepty - a pro šťourálky; Radůzy jsem se ptala a není proti a s tím autorem nic nenadělám je zadán a nelze změnit! Vím to, klikla jsem na něj a smazal se mi celý recept:-( - a já jsem si ho časem upravila tak jak chutná nám.

Samozřejmě lze mouky změnit podle toho jaké máte rádi, např. grahamová....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M80P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M80P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (70)

Marcik:-) děkuju moc za vyzkoušení i fotku - máš krásné kytičky:yes:.
Evane:-) ona žitná mouka nekyne tolik , jako pšeničná. Když zadělávám v pekárně a vidím, že mi těsto kyne příliš rychle, tak ho vyndavám i 15 min. před koncem kynutí a hned s ním pracuji. Stejně pak pečivo před pečením ještě kyne na plechu;-). A s tou tekutinou: někdy mouka saje víc, někdy míň - podle druhu a stáří mouky. Chce to po 5-ti min. míchání zkontrolovat hustotu těsta. Už by mělo být vidět, že nebude lepit a nebo není jako kámen.

Evane asi jsi měla těsto moc řídké, mnoho tekutiny, nedávám vždy tolik kolik je v receptu napsáno, ale sleduji pekárnu při začátku hnětení a případně dolévám, záleží na mouce, někdy se musí dát víc a někdy méně;-)

;-( tak jsem dneska znovu dělala tyhle výtečný bulky a jelikož mám konečně domácí pekárnu, tak jsem to dělala v ní - dvojitou dávku....a těsto mi krásně nakynulo....ale asi až moc....někde se stala chyba, protože moje bulky nejsou bulky, ale spíš placky...;-( A zrovna když má přijet tchýně. Nevím jestli je to tím super vykynutím, nebo tím, že jsem dala žitnou celozrnnou mouku místo pšeničné....já to snad ze strachu zase začnu zadělávat ručně...;-(

Mirčo, s radostí dávám 31. bodík:yes: a fotečku. Příště vyzkuším i plněné;-). Bulky jsou moc dobré, jen jsem zapoměla udělat ty pupíky:-8, ale na chuti to samozřejmě neubralo:-D :-p. vyzkouším i s tou ochucenou vodou:yes:

Dneska jsem je upekla a popravdě řečeno, měla jsem z toho celkem strach. Ale výsledek mě taaaaak mile překvapil. Jsou výborné a dokonce chutnají i chlapům, kteří něco z celozrnné mouky moc nemusí. Příště zkusím víc "zdravé" mouky, plus nějaký semínka a méně soli. A kdybych uměla tak krásný rohlíčky jak jsou tady na fotkách, udělala bych ty, ale jelikož to se mi nějak nedaří, zůstanu u bulek, ty jsou taky dobrý...:-D Přikládám foto. Zadělávala jsem ručně, tak asi míň nakynuly, ale jsou dělaný s láskou....:-D

Mirečko dneska jsem je upekla, krásně se s těstem pracuje,nelepí a jsou moc dobré:yes:

Yvona:-), jsem moc ráda, že vám bulky chutnaly a děkuju za vyzkoušení a milý komentář:-K.

Tak bulky byli výborné nadýchané,krásně naskočené no prostě skvělé.To jsem měla strach,protože jsem to míchala v rukou a pekla normálně na plechu.:-K:-))

Už jdu zkoušet,ale ne v pekárně,ale normálně.Tak jsem zvědavá na výsledek.Potom zase písnu.

:-p+27:yes:dnes"zápasím" s čerstvě zakoupenou dom.pekárnou a jsem z ní úplně"vypečená":-)):no:;-)

Tedy tedy, je to nádhera, už jsem díky vám všem vyzkoušela několik receptů, všechny byly výborné a rodinka si pochutnala. Bulky vypadají nádherně a určitě je vyzkouším, i když mi chybí pekárna. Jen tak dál :-):-))

Tejaja:-) já jich dělám okolo 10ks.Jak už píšu v receptu je to 8-12ks dle toho,k čemu je peču.Když je dělám jako přílohu třeba k polévce,tak je dělám menší a když je peču například k večeři,tak je dělám větší.;-).A jsem moc ráda za tvůj dotaz - rovnou to přidám i do kolonky Počet porcí;-).

Mirčo, prosím ťa, koľko kusov z tejto dávky vyjde, len približne ?

Mirčo,ze všech receptů na bulky jsem si nakonec vybrala ty tvé a mohu říci, že nelituji!!! Bulky jsem dělala poprvé a měla jsem trošku strach co a jak, ale výsledek byl úžasný!!!! :-* Tímto ti mockrát děkuji za recept, který ukládám a velmi často se k něj budu vracet! Děkuji a samozřejmě bodík ;-):yes:

Mirčo, dneska jsem dělala tvé výborné bulky, dělala jsem je větší a bylo jich 10, zbyly nám 2;-)Bodík už jsem ti dala dřív, tak alespoň fotky

Tématické fráze:
domácí bulky, bulky, recept na domácí bulky, bulky z domácí pekárny, bulky recept, recept na bulky, těsto na bulky, hamburgrové bulky, bulka, domácí bulky recept, bulka recept, kynuté bulky, raduziny recepty, recept bulky, domácí bulky recepty, recept hamburgrové bulky, hamburgrové bulky recept, hamburgrové housky, domácí bulka, recepty na bulky

Suroviny:
voda, olej, mouka hladká, mouka celozrnna pšeničná, sůl, cukr, droždí čerstvé, voda, sůl, cibule, česnek, mák, semínka sezamová, kmín celý, sůl

Přidat fotografie receptu