Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bulky

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Suroviny

Porce: 8 - 12 dle velikosti.Lze i menší nebo větší.

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 331 kJ /
2 230 kcal
Bílkoviny53,10 g
Tuky74,10 g
Vláknina16,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8,01 g
Sůl20,00 g
Sacharidy329,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny dát do pekárny v pořadí jak jsou psané. Zapnout na program Těsto. Krok 2: Nakynuté těsto na vále rozdělit na 8-12 dílů (dle velikosti jakou máte rádi-dost nakynou). Z každého vypracovat kuličku a dát kynout na olejem pomazaný plech nebo pečící papír. Krok 3: Po vykynutí udělat do každé bulky uprostřed prsty hluboký důlek a pomazat vodou a posypat mákem.Já někdy potírám cibulovou či česnekovou vodou (voda, sůl, nahrubo nastrouhaný kousek cibule nebo prolisovaný stroužek česneku, nechám odstát, přecedím a tím pak potírám bulky a sypu semínky). Krok 4: Péct na 185°C cca 20 minut (dle trouby).

TIP: Jak vytvarovat dýně z kynutého těsta

Zveřejněno 11. 3. 2009

Poznámka autorky mirca75

Zdroj: Radůziny recepty - a pro šťourálky; Radůzy jsem se ptala a není proti a s tím autorem nic nenadělám je zadán a nelze změnit! Vím to, klikla jsem na něj a smazal se mi celý recept:-( - a já jsem si ho časem upravila tak jak chutná nám.

Samozřejmě lze mouky změnit podle toho jaké máte rádi, např. grahamová....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M80P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M80P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (70)

Marcik:-) děkuju moc za vyzkoušení i fotku - máš krásné kytičky:yes:.
Evane:-) ona žitná mouka nekyne tolik , jako pšeničná. Když zadělávám v pekárně a vidím, že mi těsto kyne příliš rychle, tak ho vyndavám i 15 min. před koncem kynutí a hned s ním pracuji. Stejně pak pečivo před pečením ještě kyne na plechu;-). A s tou tekutinou: někdy mouka saje víc, někdy míň - podle druhu a stáří mouky. Chce to po 5-ti min. míchání zkontrolovat hustotu těsta. Už by mělo být vidět, že nebude lepit a nebo není jako kámen.

Evane asi jsi měla těsto moc řídké, mnoho tekutiny, nedávám vždy tolik kolik je v receptu napsáno, ale sleduji pekárnu při začátku hnětení a případně dolévám, záleží na mouce, někdy se musí dát víc a někdy méně;-)

;-( tak jsem dneska znovu dělala tyhle výtečný bulky a jelikož mám konečně domácí pekárnu, tak jsem to dělala v ní - dvojitou dávku....a těsto mi krásně nakynulo....ale asi až moc....někde se stala chyba, protože moje bulky nejsou bulky, ale spíš placky...;-( A zrovna když má přijet tchýně. Nevím jestli je to tím super vykynutím, nebo tím, že jsem dala žitnou celozrnnou mouku místo pšeničné....já to snad ze strachu zase začnu zadělávat ručně...;-(

Mirčo, s radostí dávám 31. bodík:yes: a fotečku. Příště vyzkuším i plněné;-). Bulky jsou moc dobré, jen jsem zapoměla udělat ty pupíky:-8, ale na chuti to samozřejmě neubralo:-D :-p. vyzkouším i s tou ochucenou vodou:yes:

Dneska jsem je upekla a popravdě řečeno, měla jsem z toho celkem strach. Ale výsledek mě taaaaak mile překvapil. Jsou výborné a dokonce chutnají i chlapům, kteří něco z celozrnné mouky moc nemusí. Příště zkusím víc "zdravé" mouky, plus nějaký semínka a méně soli. A kdybych uměla tak krásný rohlíčky jak jsou tady na fotkách, udělala bych ty, ale jelikož to se mi nějak nedaří, zůstanu u bulek, ty jsou taky dobrý...:-D Přikládám foto. Zadělávala jsem ručně, tak asi míň nakynuly, ale jsou dělaný s láskou....:-D

Mirečko dneska jsem je upekla, krásně se s těstem pracuje,nelepí a jsou moc dobré:yes:

Yvona:-), jsem moc ráda, že vám bulky chutnaly a děkuju za vyzkoušení a milý komentář:-K.

Tak bulky byli výborné nadýchané,krásně naskočené no prostě skvělé.To jsem měla strach,protože jsem to míchala v rukou a pekla normálně na plechu.:-K:-))

Už jdu zkoušet,ale ne v pekárně,ale normálně.Tak jsem zvědavá na výsledek.Potom zase písnu.

:-p+27:yes:dnes"zápasím" s čerstvě zakoupenou dom.pekárnou a jsem z ní úplně"vypečená":-)):no:;-)

Tedy tedy, je to nádhera, už jsem díky vám všem vyzkoušela několik receptů, všechny byly výborné a rodinka si pochutnala. Bulky vypadají nádherně a určitě je vyzkouším, i když mi chybí pekárna. Jen tak dál :-):-))

Tejaja:-) já jich dělám okolo 10ks.Jak už píšu v receptu je to 8-12ks dle toho,k čemu je peču.Když je dělám jako přílohu třeba k polévce,tak je dělám menší a když je peču například k večeři,tak je dělám větší.;-).A jsem moc ráda za tvůj dotaz - rovnou to přidám i do kolonky Počet porcí;-).

Mirčo, prosím ťa, koľko kusov z tejto dávky vyjde, len približne ?

Mirčo,ze všech receptů na bulky jsem si nakonec vybrala ty tvé a mohu říci, že nelituji!!! Bulky jsem dělala poprvé a měla jsem trošku strach co a jak, ale výsledek byl úžasný!!!! :-* Tímto ti mockrát děkuji za recept, který ukládám a velmi často se k něj budu vracet! Děkuji a samozřejmě bodík ;-):yes:

Mirčo, dneska jsem dělala tvé výborné bulky, dělala jsem je větší a bylo jich 10, zbyly nám 2;-)Bodík už jsem ti dala dřív, tak alespoň fotky

Jani73:-)když koukám na tvé bulky pěkně sypané sezamem,hned bych si jednu nabídla:-p.Děkuji moc za milý komentář-jsi hodná:-8.

Mirco, tvoje recepty jako vždy úžasný. Nemám pekárnu, tak jsem to vymíchala v ruce. Musela jsem akorát přidat trochu mouky, protože jsem to měla dost řídký. Ale výsledek je úžesnej a musím se přiznat, že jsem jeden snědla ještě teplej.:yes:

Maris:-)děkuji moc za vyzkoušení i krásnou fotečku;-).Já teď mám špaldovku taky pořád po ruce a často s ní dělám:-p.Miško:-)to mě mrzí;-(.Ono je kynuté těsto někdy potvůrka záludná;-).Možná jsi měla u kynutí průvan,nebo příliš studenou tekutinu,..nevím:-(.Tak držím pěsti pro štěstí,aby se další kynuté už povedlo;-).

ja som tieto bulky robila pred tyzdnom presne podla recptu,ale nepodarili sa mi :-( dostanem kupit len susene kvasnice a datum bol vporiadku,ale nenakyslo mi to...malokedy sa mi kysnute veci podaria,neviem kde robim chybu

mirco, musím jen chválit, dnes jsem je upekla, zkombinovala jsem hladkou mouku se špaldovou, sypala jsem sezamem a slunečnicovými semínky, jsou:yes:, posílám 21. bodík:-) a fotečku;-)

:-pMirko, takže vlastně pupík děláš schválně:-?:-D, tak to jo .. ale jinak jsou fakt výborný ;-)

Janatko:-)v jistém směru má Špagetka:-) pravdu,ale tady je ten důlek dělaný,aby po upečení vznikl tzv.pupík;-).Na úvodní fotografii jsou pupíky poměrně zřetelné;-):-D.Ony se taky v původním receptu jmenovali Bulky s pupíkem;-).Jinak pokud je těsto dobře propracované a pečivo nechané dostatečně dokynout(na plechu),tak by se neměli roztrhnout;-).Janatko:-)jsem moc ráda,že jste si pochutnali a můžu jen potvrdit,že i plněné jsou super:-p:-p.Díky za vyzkoušení

janatko - podle mě - třeba mě Mirka opraví, - důlek nebo křížek se dělá do chlebů, housek atd, hlavně kvůli páře, aby neroztrhala pečivo a měla kudy utéct;-)

Dnes jsem je pekla,toto množsvtí mám z tohoto receptu,tak jak je psáno.Jsou vynikající a zkusila jsem dát do pěti(nás je doma tolik)sýr plátkový a anglickou slaninu.Jen se po nich zaprášilo,mám uloženo a budu určitě dělat znovu.Ještě bych se zeptala,proč se má dělat hluboký důlek????:-?Díky moc.:-p

Dneska jsem je pekla a zkusila jsem i plnit:-8.Mouky bylo 350g hladké a 100g celozrnné pšeničné jemné,plnila jsem jen 4ks(na zkoušku;-)) a potřebovala jsem-2 větší plátky anglické slaniny,1 plátek uzeného sýra,2 plátky norm.sýra,3 listy bazalky(jde nahradit naťovou cibulkou),kousek nahrubo nastrouhané cibule.To vše nakrájet na jemno,promíchat,položit na jednotlivé dílky těsta,uzavřít,opatrně zakulatit,pomazat a péct jako normální bulky.Teď jsem jí ochutnala a je mňam,mňam:-pPosílám i fotečky

Teda, vy jste šikovné... O nic podobného jsem se nikdy nepokoušela, to raději vyskotačím do blízké pekárny...:-) Ale snad máma by mohla, je čerstvou majitelkou domácí pekárny - tak jí recept vytisknu. Díky!!

"Trošku jiné tvary".:-)Tady jsem zkusila upéct k večeři variantu plněnou a byla jsem moc pochválena za dobrůtku jak od manžela tak od synka.Ten s plnou pusou zvedl:yes: a ládoval se dál.A když došla při plnění uzenina,tak jsem ze zbytku těsta udělala pletýnky s různým sypáním a ty jsme spapali k snídani.Tenhle nápad(s párkem):-Ojsem viděla na Dámě.cz a moc mě to zaujalo.Jen není dobré nacpat tam nějaký levný párek:-(,je lepší koupit dobré a šťavnaté,jinak se to na výsledném produktu projeví negativně a to by byla velká škoda;-):-).Jo a těsto jsem tentokrát zaimprovizovala ze zbytků mouky,protože až při přípravě jsem zjistila:-Ože mám jen zbytky:-S.Ale to nevadilo,i tak jsme si pochutnali:-D:-D

"Vysoký podíl celozrnné mouky".:-)Tyto jsem zkusila upéct převážně jen z celozrnné mouky a jen malým množstvím mouky hladké a byly moc dobré.I manžel který má rád jen bílé pečivo,si je pochvaloval a baštil až měl boule za ušima;-):-D

PS : a chutnaly housky moooc , budu je péct často a v tom poměru hladké a celozrnné, opravdu bomba !

chybička se vloudila, fotku opravuji :-D Jináč to byla moje výroba, ale z "jiného" těsta :-D

Tématické fráze:
domácí bulky, bulky, recept na domácí bulky, bulky z domácí pekárny, bulky recept, recept na bulky, těsto na bulky, hamburgrové bulky, bulka, domácí bulky recept, bulka recept, kynuté bulky, raduziny recepty, recept bulky, domácí bulky recepty, recept hamburgrové bulky, hamburgrové bulky recept, hamburgrové housky, domácí bulka, recepty na bulky

Suroviny:
voda, olej, mouka hladká, mouka celozrnna pšeničná, sůl, cukr, droždí čerstvé, voda, sůl, cibule, česnek, mák, semínka sezamová, kmín celý, sůl

Přidat fotografie receptu