Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapékaná bramborová kaše

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 946 kJ /
1 182 kcal
Bílkoviny52,76 g
Tuky23,80 g
Vláknina26,80 g
Cholesterol 319 mg
Sodík 1,17 g
Sůl2,71 g
Sacharidy177,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zemiaky ošúpeme, uvaríme a popučíme. Krok 2: Na troche oleja orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme petržlenovú vňať, kyslú kapustu, osolíme, okoreníme a krátko podusíme, asi 3 min. Krok 3: Zemiaky zmiešame s kapustou, pridáme vajíčko a dobre premiešame. Krok 4: Kašu vložíme do vymasteného pekáčika, posypeme strúhaným syrom a v rúre na 180°C zapečieme.
Podávame s kyslým mliekom alebo kefírom, acidofilným mliekom a pod.

Zveřejněno 8. 9. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékaná bramborová kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G7q5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékaná bramborová kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G7q5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Alice_G: A prečo ? Nemusí byť všade strčené mäso. :-D;-) K romuto jedlu patrí iba kyslé mlieko. :-)

A co přdat něco málo uzeného nebo anglické? :-8

Nám taky zbývala kaše a dost. Maminka do ni dávala vejce hladkou mouku a vypracovala těsto. Dělala placky a ty pekla na plotně kamen,mazala rozpuštěným máslem nebo rozpečenými jablky. Vlastně byl druhý dobrý oběd.
Divný na tom bylo že venku bylo 30C°a mi topili v kamnech. :-)):yes:

Moje maminka vždycky udělala kaše jak pro rotu vojáků a zapékaná byla druhý den. Podezírám, že v tom množství byl úmysl. Zeptat už se nemůžu.:-(

Tohle by se mi taky libilo, my nikdy nezapikali bramborovou kasi, nam proste chutna tak jak je, takze se vzdycky snedla. Spis jsme meli (stouchane) brambory a ty, kdyz zbydou, tak se smazi s vejcem. Ale tuhle kasisku bych udelala jen tak naschval i bez zbytku:yes::-p

Já kaši miluji :-):yes:

U nás se zbylá br.kaše vždycky nějak s něčím zapékala, bohužel mám ji v naší rodině ráda jen já, nechápu, proč muž nebo dcera ne, raději si ji ohřejou - pokud teda zbude, ale bodík dám, protože vím, že dobré to je ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
recepty z bramborové kaše, co se zbytkem bramborové kaše, zapekana bramb.kase, bramborová kaše druhý den, bramborová kaše recept, bramborová kaše z druhého dne, kase s druhiho dne, zapekáná bramborová kaše s masem, zapečená bramborová kaše, zapákaná bramborová kaše, recept z bramborové kaše, recepty na bramborovou kaši, zapékaná bramborová kaše s vejci, zapékaná bramborová, bramborová kaše s druheho dne, co s bramborovou kaší druhy den, zapecena bramb.kaše, pusinky z bramborové kaše, bramborova kase s necim, bramborová kaše zbytky

Suroviny:
brambory, cibule, zelí kysané, petrželka, vejce, sýr tvrdý, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu