Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na houbách

Hovězí na houbách je klasika, kterou jednou za čas každý vaří doma. Plátky červeného masa jsou ve vrstvách proloženy houbami s kořením a česnekem. Společně se tak dusí doměkka. Houby jsou pak skvělým základem omáčky k masu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

manina

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 206 kJ /
1 005 kcal
Bílkoviny125,71 g
Tuky33,03 g
Vláknina36,76 g
Cholesterol 256 mg
Sodík 764 mg
Sůl1,70 g
Sacharidy38,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, osolíme, trochu posypeme pepřem. Krok 2: Houby nakrájíme na plátky. Velké a měkké se později rozdusí a budeme mít z nich omáčku, tvrdé zůstanou celé. Krok 3: Cibuli a špek nakrájíme na kostičky a na troše oleje v hrnci osmahneme dosklovita. Poklademe plátky masa. Položíme bobkový list, celý pepř. Krok 4: Dáme vrstvu hub, asi tak 3 cm, trochu pokmínujeme mletým kmínem, poklademe plátečky česneku a přidáme špetku majoránky. Krok 5: Dáme druhou vrstvu masa a navrch opět okořeněné houby. Krok 6: Trochu podlijeme, přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni. Dokud se z hub vyvařuje voda, nepodléváme a nemícháme. Krok 7: Až se nám zdá vody málo, mírně podléváme studenou vodou a pokusíme se míchat tak, abychom vrstvy příliš neporušili. Ideálně, aby se ani houby nedostaly na úplně dno, jelikož se pak rychle připalují. Krok 8: Když je maso měkké, vyndáme jej na talířek a omáčku dochutíme a zahustíme podle domácí zvyklosti. Krok 9: Přidáme hotové maso aby se opět ohřálo a podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Zveřejněno 11. 9. 2014

Poznámka autorky manina

Při experimentech s přísadami záleží na tom, zda chceme zachovat chuť hub. Všechny ji nějakým způsobem potlačují.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na houbách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kV4v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na houbách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kV4v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Při každém podlévání zároveň ze dna hrnce odškrabujeme začínající připalování. To se ve studené vodě rozpustí. V teplé ne. Dobře. Měla jsem napsat že může být i hovězí maso z krku.

"...podléváme studenou vodou..."
Proč studenou?:-O
( s přihlédnutím ke "krkovičce" by spíše seděl název MASO NA HOUBÁCH)

Tématické fráze:
hovězí na houbách, recept - hovězí na houbach, hovězí na houbach recept, recept hovězí na houbách, hovězí kostky na houbách, hovezi na na houbach, recepty hovězí na houbách, hovezi maso na houbach, recept na hovězí na houbách, hovězi zadni na houbach, dusene hovezi na houbach, hovezi na houbách, hovězi na hobach, hovezinahoubach, hovězí nahoubách, hovězí plátky na houbách, hovjezí na houbách, hovězína houbách, hovězí na houbách top recepty, top recepty hovězí na houbách

Suroviny:
hovězí zadní, houby, cibule, česnek, slanina, sůl, pepř mletý, kmín mletý, bobkový list, pepř černý, majoránka

Přidat fotografie receptu