Suroviny
Porce: 1 kulatá forma (20cm)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 530 kJ / 4 429 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,37 g |
Tuky | 219,57 g |
Vláknina | 41,65 g |
Cholesterol | 994 mg |
Sodík | 946 mg |
Sůl | 2,26 g |
Sacharidy | 490,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze žloutků a cukru vyšleháme pěnu, do které pomalu zašleháme olej a mléko.
Krok 2: Smícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva, přidáme do těsta.
Krok 3: Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
Krok 4: Těsto přelijeme do vymazané a vysypané formy, přikryjeme alobalem nebo pečicím papírem a pečeme 25 minut na 160°C.
Krok 5: Poté odkryjeme a dopečeme při 175°C (vyzkoušíme špejlí, zda je těsto hotové).
Krok 6: V míse si vyšleháme rozdrobený Šmakoun s jogurtem a smetanou. Kdo má strach z výsledné konzistence, může použít ztužovač, avšak krém drží krásně i bez něj. Pokud máte raději svěžejší a nakyslejší chuť, můžete použít místo klasické smetany zakysanou.
Krok 7: Do krému nakonec vmícháme nastrouhanou čokoládu.
Krok 8: Když je korpus studený, tak vezmeme lžíci a střed buchty vydlabeme (necháme pouze dno a okraje po stranách, které budou držet krém). Pokud vám korpus uprostřed vyběhl při pečení více než okraje, tak můžete nejdřív seříznout a teprve potom dlabat.
Krok 9: Vydlabané těsto rozdrobíme do misky a dáme prozatím stranou.
Krok 10: Na dno buchty dáme rozmačkané banány. Na ně rozetřeme krém a posypeme těstovou drobenkou.
Krok 11: Dáme přes noc do lednice a můžete papat.
Zveřejněno 11. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šmakounův krtek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mV43
Moje poznámka
Šmakounův krtek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mV43
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka s česnekem a vejci
Přidáno před 9 hodinami
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Přidáno před 10 hodinami
Sladký chlebík z mrkve a jablka
Přidáno před 11 hodinami
Polévka z červené čočky s krupicovými noky
Přidáno před 11 hodinami
Těstoviny se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Čínské nudle s jidášovým uchem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Buchty po ránu: Vaječnou tlačenku podle receptu Josefa Maršálka připravíte snadno. Hlavní je nechat ji zatuhnout, radí cukrář
Továrna na Mozartovy koule zavřela: Nový majitel určí, zda se bude slavná cukrovinka ještě vyrábět a kde
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomazánka z krabích tyčinek 3
Neregistrovaný před 5 minutami
Brokolicová polévka II
Neregistrovaný před 21 minutami
Rybí filé s lečem
Neregistrovaný před 22 minutami
Letní kuba
Neregistrovaný před 28 minutami
Šunkofleky
Neregistrovaný před 31 minutami
Kuřecí plněné brynzou
Neregistrovaný před 36 minutami
Uzená kuřecí stehýnka na pórku
Neregistrovaný před 52 minutami
Extra rychlé lívance
Neregistrovaný před 1 hodinou
Košíčky s ořechovou náplní
Neregistrovaný před 1 hodinou
Ovocná buchta ze zakysané smetany
Neregistrovaný před 1 hodinou
Tématické fráze:
krtkuv dort se šmakoun,
buchta ze šmakouna,
šmakounův krém,
buchta krtek,
šmakounův dort,
dort ze smakouna,
krtkuv dort se zakysanou smetanou,
buchta krtek se zakysanou smetanou,
smakounovuv dort,
krém na krtka,
recept na krtka,
krtkuv dort z ze žitné mouky bez mouky,
pečení krtek,
krtkův dort recept ekucharka,
buchta krtek bananova,
pečeme krtka,
krtek peče koláčky,
ikucharka.net -pečení čertu,
dort s krtkem,
pečeme dortkrtek
Suroviny:
vejce,
cukr třtinový,
mléko,
olej,
mouka polohrubá,
mouka celozrnná žitná,
prášek kakaový,
kypřící prášek,
banán,
čokoláda hořká,
šmakoun,
jogurt bílý,
smetana ke šlehání,
Komentáře (6)