Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šmakounův krtek

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MishkaCZ

Náročný

Suroviny

Porce: 1 kulatá forma (20cm)

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 530 kJ /
4 429 kcal
Bílkoviny103,37 g
Tuky219,57 g
Vláknina41,65 g
Cholesterol 994 mg
Sodík 946 mg
Sůl2,26 g
Sacharidy490,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze žloutků a cukru vyšleháme pěnu, do které pomalu zašleháme olej a mléko. Krok 2: Smícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva, přidáme do těsta. Krok 3: Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Krok 4: Těsto přelijeme do vymazané a vysypané formy, přikryjeme alobalem nebo pečicím papírem a pečeme 25 minut na 160°C. Krok 5: Poté odkryjeme a dopečeme při 175°C (vyzkoušíme špejlí, zda je těsto hotové). Krok 6: V míse si vyšleháme rozdrobený Šmakoun s jogurtem a smetanou. Kdo má strach z výsledné konzistence, může použít ztužovač, avšak krém drží krásně i bez něj. Pokud máte raději svěžejší a nakyslejší chuť, můžete použít místo klasické smetany zakysanou. Krok 7: Do krému nakonec vmícháme nastrouhanou čokoládu. Krok 8: Když je korpus studený, tak vezmeme lžíci a střed buchty vydlabeme (necháme pouze dno a okraje po stranách, které budou držet krém). Pokud vám korpus uprostřed vyběhl při pečení více než okraje, tak můžete nejdřív seříznout a teprve potom dlabat. Krok 9: Vydlabané těsto rozdrobíme do misky a dáme prozatím stranou. Krok 10: Na dno buchty dáme rozmačkané banány. Na ně rozetřeme krém a posypeme těstovou drobenkou. Krok 11: Dáme přes noc do lednice a můžete papat.

Zveřejněno 11. 9. 2014

Poznámka autorky MishkaCZ

http://www.facebook.com/MishkaDiary

Poslední dobou jsem často v obchodě narážela do kouzelné krabičky na Krtkův dort. Tak jsem utřela sliny a to by v tom byl čert, abych si doma neudělal lepší a zdravější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šmakounův krtek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mV43

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šmakounův krtek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mV43

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Dnes jsem ho pekla, akorát jsem použila špaldovou mouku, místo žitné. Dále jsem dala kokosový olej a kysanou smetanu a je luxusní. Přítel moc nemusí mé zdravé pečení, ale tohle mu moc chutnalo :-):-p

MishkaCZ:Moc hezký"krtek";-):-p:-K

pipre:Janinko,já jsem také nevěděla,co je to za surovinu;-)Mrkni tadyhttp://ekucharka.net/clanky/carob-zdravejsi-kakao

pipre:
Karob (Svatojánský chleba) nemá s kakaem nic společného.

MishkaCZ: Což o to, já bych to mohla, ale nevím, jestli manžel karob může...asi ne...on na dnu nesmí nic od kakaa čokolády..nějak to pro něho vymyslím a povrch posypu něčím jiným :-)

pipre: Místo kakaa karob a čokoládu v krému vynechat ;-) Mám vyzkoušené i pro alergika (má sestra). Chuť se bude samozřejmě trochu lišit, ale pořád je to výborné :-8

To vypadá zajímavě a lákavě. Meruňkového šmakouna sice doma mám, ale tu čokoládu a kakao nemůže muž, jinak bych to udělala hned :-):yes:

Tématické fráze:
krtkuv dort se šmakoun, buchta ze šmakouna, šmakounův krém, buchta krtek, šmakounův dort, dort ze smakouna, krtkuv dort se zakysanou smetanou, buchta krtek se zakysanou smetanou, smakounovuv dort, krém na krtka, recept na krtka, krtkuv dort z ze žitné mouky bez mouky, pečení krtek, krtkův dort recept ekucharka, buchta krtek bananova, pečeme krtka, krtek peče koláčky, ikucharka.net -pečení čertu, dort s krtkem, pečeme dortkrtek

Suroviny:
vejce, cukr třtinový, mléko, olej, mouka polohrubá, mouka celozrnná žitná, prášek kakaový, kypřící prášek, banán, čokoláda hořká, šmakoun, jogurt bílý, smetana ke šlehání,

Přidat fotografie receptu