Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pupek na divoko

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Alexiss Alexiss

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 611 kJ /
1 102 kcal
Bílkoviny191,93 g
Tuky27,53 g
Vláknina11,18 g
Cholesterol 450 mg
Sodík 721 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy18,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájet na větší kousky (3-4 na porci), prudce opéci na sádle či oleji v kastrole vhodném do trouby, přitom okořenit pepřem a divokým kořením, osolit. Krok 2: Maso vyjmout, v kastrole rozškvařit slaninu na kostičky, přidat nakrájenou cibuli a zeleninu, bylinky, brusinky a smažit asi 10 minut. Krok 3: Potom vrátit maso, podlít a dusit v troubě pod poklicí asi 2 hodiny. Krok 4: Občas zkontrolovat, podlít. Dochutit (sůl, citronová šťáva nebo marmeláda). Podávat s bramborovou přílohou (my jsme měli šťouchané brambory s houbami). Omáčku jsem nemixovala, ani ničím nezahušťovala, snažím se tomu vyhnout.

Zveřejněno 14. 9. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pupek na divoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E7kW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pupek na divoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E7kW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Děkuji za bodíky, jídlo mělo u návštěvy velký úspěch.:-p:-8
Pro méně chápavé jsem trochu poupravila.
Ten kategorický imperativ (ačkoli s otazníkem) mě nejdřív pobavil, potom trochu rozčílil. Milá Dano, bohužel vás neposlechnu a budu si nadále zaměňovat co chci s čím chci. Naštěstí mi do toho doma nikdo nemluví a všem chutná.;-)

Pochutnala bych si:-K:-p:yes:

jarda Kadic:také jsem maso v závorce pochopila jako náhradu,když v masně nemají pupek;-):-D

na obrázku pod č:16-pupek,na obrázku po č.21-kližkahttp://www.topbeef.cz/deleni-masa

Dana: Daničko,já to pochopil tak, že Alexiss uvařila z pupku,ale dá se,proto je to v závorce, použít i kližka.;-)

Hovězí přední bez kosti - kližka
Bok bez kostí, též hovězí pupek, je část zadní čtvrtě jatečně opracované půlky jatečného skotu, tvořený hlavně svalovinou břišní stěny bez kostního podkladu.
cs.wikipedia.org

TAK Z %CEHO je vlastně maso, přední nebo zadní nezaměnujte druhy masa:-?

Krása :-p

Tématické fráze:
hovezi pupek na divoko, maminčiny recepty hovězí na divoko, hovězí pupek recepty, hovězí pupek recept, hovezi predni pupek, hovězí bok recepty, hovězí bok recept, hovězí pupek na houbách, hovězí přední bez kosti recepty, hovězi předni na divoko, přední pupek, hovězí pupek, hovezi na divoko, recepty pupek přední hovězí maso, recept kureci pupek, pupek recept, hovězí bok bez kosti recepty, co je hovězí přední bez kosti pupek, recept na maso predni bok, pupek recepty

Suroviny:
pupek hovězí, mrkev, petržel, celer, cibule, brusinky sušené, olej, slanina, bobkový list, tymián čerstvý, šalvěj, sůl, pepř mletý, vývar, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu