Dýňová polévka se smetanou a zázvorem
Dýňová polévka patří mezi stálice podzimních a zimních polévek, protože je velmi snadná, rychle hotová, zahřeje vás a zasytí. V tomto receptu vyniká nápadité zdobení kopečkem zázvorové šlehačky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 348 kJ / 800 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,97 g |
Tuky | 75,75 g |
Vláknina | 2,07 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 96 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 21,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vybranou dýni podélně rozřízneme, vydlabeme semínka a obě půlky položíme na plech řezem nahoru a pečeme asi 30 minut na 200 °C, až se na slupce začnou dělat puchýřky.
Krok 2: Kolem dýně můžeme nasypat vybraná a propláchnutá semínka, která nasolíme a pražíme na plechu o něco kratší dobu než dýni.
Krok 3: Zchladlou upečenou dýni snadno oloupeme (hokaido nemusíme) a kusy dužiny pak rozmixujeme.
Krok 4: Vložíme do hrnce, přilijeme vývar, přidáme sůl, pepř a lžičku zázvoru a necháme krátce povařit.
Krok 5: Mezitím vyšleháme asi polovinu smetany a do již tuhé vmícháme lžičku zázvoru.
Krok 6: Do hotové polévky nalijeme zbylou část smetany, necháme jen prohřát a hned naléváme do talířů.
Krok 7: Do každého talíře dýňové polévky vložíme lžíci zázvorové šlehačky a ozdobíme několika praženými semínky.
Zveřejněno 14. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňová polévka se smetanou a zázvorem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JjpK
Moje poznámka
Dýňová polévka se smetanou a zázvorem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JjpK
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 19 hodinami
Tématické fráze:
dýnová polevka se zazvorem,
dýňová polévka zázvor,
recept dýňová polévka se zázvorem,
dýňová polévka hokaido se zázvorem,
dynova polevka se smetanou,
dýňová polévka se zázvorem a chilli,
dýňová polévka s chilli a zázvorem,
dýňová polévka hokaido se smetanou,
dýnová polévka s nivou,
jak opražit dýňová semínka,
dýňová polévka hokaido zázvor,
polévka z dýně hokaido se zázvorem,
dýňová polévka hokaido s chilli,
dýňový krém se zázvorem,
dýňová polévka zázvor chili,
pečená dýňová polévka se zázvorem recept,
pecena dynova polevka se zázvorem,
dyne zazvor,
pečená dýňová semínka recept,
opražená dýňová semínka
Suroviny:
dýně,
vývar zeleninový,
smetana ke šlehání,
zázvor,
sůl,
pepř mletý,
semínka dýňová
Komentáře (4)