Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čirá houbová kyselačka

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petra Benesova Petra Benesova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie940 kJ /
225 kcal
Bílkoviny5,96 g
Tuky0,54 g
Vláknina12,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 23 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy45,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Syrové brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky, stejně i cibuli a houby, a vše i s divokým kořením dáme do hrnce s vodou vařit. Když jsou suroviny skoro měkké, přilijeme ocet a dochutíme dle vlastní chuti podravkou, solí a pepřem.

Zveřejněno 15. 9. 2014

Poznámka autorky Petra Benesova

Velice jednoduchá a chutná polévka, kterou mám od extchýně. A bez smetany je i dietnější ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čirá houbová kyselačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QqzG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čirá houbová kyselačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QqzG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Mám dotaz - pokud neseženu "normální" houby (respektive seženu, ale jen sušený a nekřesťansky drahý), dají se použít i žampiony? Vím, že to není ideální...ale chci recept vyzkoušet.

Petra Benesova: Aha, já jsem to myslela všeobecně :-) Neměla jsem na mysli tento konkrétní recept :-K

zizala: toto je jediné jídlo, do kterého používám podravku, protože tam patří, stejně jako vařená cibule. Takto jsem recept převzala a takto má chutnat. Když to uděláte jinak, bude to úplně něco jiného. Nic Vám nevnucuji, takto prostě jen zní recept

casino: :-)) Neřekla bych, že převálcuje, spíš výborně doplní:yes:. Restovaná cibulka je jedno z nejzdravějších a nejchutnějších "koření" do jídel. Netřeba pak přidávat podravku ;-)

Petra Benesova:
Máte pravdu! Chuť hub, zvláště čerstvých, ta restovaná cibulka trošku "převálcuje":-))
Ale já "trpím" cibulovou obsesí - smažím cibuli pod kde co, např. i sladkou povidlovou omáčku dělám na cibuli:-)) Dodá omáčce plnější chuť:yes:

casino: mě právě v týhle polívce takto upravená cibule moc chutná...díky tomu je ta chuť jiná

Vařívám v podstatě něco velmi podobného:
Dávám "ocet dle chuti" takže ocet nedávám vůbec (ale vyzkouším)...
...a cibuli napřed krátce osmažím.

LUDMILA VONDRÁČKOVÁ 16. 9. 2014 21:28
:-))

mam doma len susene suchohriby,ale skusim to zajtra z nich uvarit.

ook, díky, zaujalo mě to, takže až přinesu nějaké ty holubinkobabky, tak ji zkusím :)

medmic:ano, lesní všehochuť

Houby tím se myslí klasická lesní všehochuť ale ne žampiony?

Tématické fráze:
kyselačka polévka, kyselacka s houbami, polevka kyselačka, kyselačka z čerstvých hub, polívka kyselačka, jinak čirá, kyselacka s houbama, polévka kyselačka., polévka houbová kyselačka, čirá houbová polévka, kyselačku houbovou, recept na houbovou kyselacku, polévka kyselačka z hub, recept na kyselačku s houbami, polevka houbova čira, kiselačka polívka, čirá bramboračka z houbami, slovenská kyselačka polévka, kyselacka se sušenými houbami, jak se dela kyselacka

Suroviny:
brambory, cibule, houby lesní, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, ocet, sůl, pepř, podravka

Přidat fotografie receptu