Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rohlíky plněné houbovou omeletou

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Náročný

Suroviny

Porce: 24 ks menších rohlíků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 269 kJ /
3 410 kcal
Bílkoviny115,93 g
Tuky125,32 g
Vláknina26,20 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 515 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy442,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky:
Do části vlažné vody přidáme cukr, trošku hladké mouky, rozdrobíme droždí, přikryjeme utěrkou a necháme v teple vzejít kvásek. Obě mouky smícháme se solí, prosijeme řidším sítem, přidáme olej, kvásek, zbytek vlažné vody a vypracujeme pružné a nelepivé těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a těsto necháme vykynout. Pak ho ještě jednou krátce propracujeme a znovu necháme vykynout. Kdo má domácí pekárnu zadělá v ní, já taky občas používám robot - hnětací hák. Krok 2: Omelety:
Do hrnce dáme olej, přidáme jemně nasekanou cibulku a osmahneme do sklovita. Přidáme očistěné a nakrájené houby, osolíme, přidáme malinko drceného kmínu, pokud je třeba zastříkneme vodou a dusíme do měkka. Snažíme se ke konci všechnu tekutinu odpařit - zredukovat na minimum. Krok 3: Pánev s kvalitním nepřilnavým povrchem rozehřejeme, potřeme olejem, vlijeme jedno větší rozšlehané vejce a rychle poklademe houbami. Zvolna usmažíme z jedné a pak i z druhé strany. Taktéž můžeme postupovat tak, že do rozšlehaného vajíčka přidáme houby rovnou, omeleta nebude žlutá, ale je to jednoduší příprava. Pokud je třeba, tak vajíčko osolíme, já měla slanější houby, tak jsem nedosolovala. Omelety necháme zchladnout. Krok 4: Z vykynutého těsta vytvoříme bochánek, ten rozdělíme na 4 díly a z každého vytvoříme rovněž bochánek. Necháme chvíli pod utěrkou, cca 10 minut, pak vyválíme do kruhu, rozdělíme na 6 dílů, poklademe houbovou omeletou nakrájenou rovněž na 6 dílů a svineme. Začínáme od širšího konce - viz. foto. Rohlíčky dáme na plech vyložený teflonovou fólií nebo papírem na pečení a necháme pod utěrkou vykynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. Vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Mám plynovou troubu, tak stupně ani čas nenapíšu. Ale zhruba a orientačně na 180-190°C 20 minut (třeba někdo upřesní a dopíšu do receptu). Pak rohlíčky vyjmeme a necháme na mřížce vychladnout.

Zveřejněno 15. 9. 2014

Poznámka autorky Merylas

Další mé recepty najdete zde http://www.merylas.estranky.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rohlíky plněné houbovou omeletou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WzJE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rohlíky plněné houbovou omeletou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WzJE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Ještě jednou všem děkuji:-K

medmic: Půjde to i z těsta s kváskem;-)

:yes::yes::-p super rcp

Je to nádhera už jen od pohledu:-KRáda bych ochutnala a vím,že bych si pochutnala:-p:yes:

Maruško, krásné, výstavní:yes::yes:+:-p

Krásne, rožky nemusím veľmi, ale tu by som s radosťou urobila výnimku. :yes:;-)

Tak to se mi moc líbí! Rohlíky sice nejím, ale tento bych aspoň jeden chtěla :-) :yes::yes::yes:+

casino: může a někdo to tak opravdu dělá.
Mně to přijde dost zbytečné, Podobné recepty (pokud jsou opravdu aspoň trochu podobné) mě posunují dál, jiným směrem - většinou to uvítám.

casino: u svého receptu si autor podobné recepty může sám smazat;-):-)

Podobné recepty

spagetka: píše: "...jestli je tam nechceš, smázni..."
Opravdu to autor rcp může o své vůli SÁM učinit?:-O

Máš je výstavní :yes::yes:

šlo by to i z klasického žitného kvásku? jinak vypadají krásně

spagetka: To se stane;-) Já dlouho psala, odbíhám, tak jsem už byla v odpovědi zastoupena a ani jsem nevěděla:-))

Merylas: ale jasně, já opravdu přehlídla tu další nádivku, takže Cat mě upozornila ;-);-);-), jinak souhlas. Někdy aspoň z podobných vybereš tu svou variantu ;-);-):yes::yes:

cathleen: Díky za pochvalu:-K Už jsem dělala rohlíky jen z hladké mouky a omelety byly se salámem - výraznějším, na drobnější kostičky a pažitkou.

spagetka: Díky za pochvalu:-K Nevím, kdo přidal recepty do Podobných, ale opravdu podobné jsou. Je to všechno slané pečivo s houbovou náplní. Bagety s plným bříškem mají houby v náplni č. 2 a je to vidět i na fotečce;-). Je to "podobnější" recept co se tvaru týká , než ten na houbové buchty:-)) Já jinak s podobnými recepty problém nemám, pokud se zdá někomu něco podobného, tak ať to pod můj recept přidá. Nelpím na tom, abych měla nějakou exkluzivitu jedinečnosti. Za ty přidávané podobné recepty jsem naopak tady na Topkách ráda, jako za tu funkci, rychleji si vyberu recept, který se mi nejvíce líbí, bez dlouhého vyhledávání.:-)

Tématické fráze:
plněné rohlíky s houbami, houbové rohlíky, rohlicky plněné houbami, houbova buchta, plněné rohliky, rohliky plnené, omoleta s rohlíky recept, rohlíky s houbami, plněné rohlíčky houbovou směsí, listový závin s vaječnou omeletou, rohlik s vajecnou omeletou, lorna estranky.sk, jak udelat z kruhu 6 dílů, pizzová bageta

Suroviny:
mouka hladká, mouka grahamová, sůl, cukr, voda, olej, droždí čerstvé, vejce, houby lesní, houby, cibule, sůl, kmín drcený, olej, vejce, kmín celý, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu