Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kořeněné jablečné mušličky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Středně náročný

Suroviny

Porce: 30 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 933 kJ /
1 657 kcal
Bílkoviny30,20 g
Tuky111,79 g
Vláknina11,55 g
Cholesterol 339 mg
Sodík 64 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy126,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na vále si promícháme mouku se solí, přidáme tvaroh, nadrobno pokrájené studené máslo a zpracujeme do těsta (nebo všechno najednou hodíme do robotu). Těsto dáme na 30 minut vychladit, aby se nám při rozvalování nelepilo. Krok 2: Z odleženého těsta vyválíme plát asi 3 mm silný a vykrajujeme kolečka o průměru 6 - 10 cm. Krok 3: Na každé kolečko těsta položíme 1 cm vysoký plátek jablka, které jsme okrájeli dle velikosti kolečka a potřeli citronovou šťávou, aby ovoce nehnědlo. Krok 4: Pak na jablíčko přidáme trochu koření, těsto přehneme napůl a přimáčkneme. Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C na plechu s pečícím papírem asi 20 minut do zrůžovění. Po upečení ještě horké obalíme v moučkovém cukru, nebo alespoň pocukrujme. Krok 6: Ideální je podávat je ještě teplé. První den jsou výborné i studené, ale protože je v tom tvaroh, do druhého dne zvlhnou, přestanou křupat a ztratí svoje kouzlo. Krok 7: Proto je lepší si je druhý den nahřát třeba v mikrovlnné troubě. Proto jsem také zvolila jen menší množství surovin. Ale určitě by šly syrové dobře zamrazit a pak je jen šoupnout do trouby.

Zveřejněno 18. 9. 2014

Poznámka autorky Hella

Recept na toto těsto je tu už mnohokrát, je to takové univerzální těsto na cokoliv, na záviny, na drobné pečivo sladké i slané. Těsto je nadýchané, křupavé, podobné listovému, ale lepší. Množství si zvolíte jakékoliv, vždy se míchá stejný díl mouky, tvarohu a másla (ev. Hery, ale máslo je lepší).

Koření si zvolte dle chuti, já smíchala skořicový cukr s badyánem a hřebíčkem, ale stačí jen skořice.

Zkoušela jsem nejdříve obalit jablíčka v koření, pak jsem zkoušela v koření obtisknout kolečka těsta, ale pak má člověk upatlané prsty od skořice, tak mi přišlo nejjednodušší tam to koření lžičkou nasypat.

Velikost koleček si zvolte dle velikosti jablíček, aby šlo těsto po stranách ještě zamáčknout. A taky čím větší, tím míň práce :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořeněné jablečné mušličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yOj6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořeněné jablečné mušličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yOj6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

To je zase moc pěkný nápad:yes:, těsto používám docela často, tahle možnost s jablkem mě nenapadla :-) Helo, vypadá to, že letos na kroužku vaření budeme s dětmi péct hlavně podle Tebe, už se těším na medvídky s mandlí i pejsky s lentilkovým bříškem :-))

:-p:yes:

Tématické fráze:
tvarohové mušličky, mušličky z tvarohového těsta, tvarohovo jablečné mušličky, jablečné mušličky z listového těsta, jablečné taštičky bez tvarohu, jablkové mušličky, mušličky pečivo, mušličky z kynutého těsta, jablečné drobné pečivo, jablečné recepty, z tvarohového těsta mušličky, pečivo mušličky, mušličky s jablky, těsto na mušličky, koreneny pomerancovy pudink, slané varení s jablky, recept na mušličky, korenene jablka, recept sladké mušličky z listového těsta, tvarohovetesto na muslicky

Suroviny:
mouka hladká, tvaroh měkký, máslo, sůl, jablko, šťáva citronová, koření, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu