Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čertovy houby

Klasickou smetanovou houbovou omáčku známe všichni. Čertovy houby jsou oproti ní správně pikantní a kořeněné. Je to díky kombinaci chilli pasty, sojové omáčky, hořčice a muškátového oříšku. Smetana omáčku krásně zjemňuje.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2-3 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 081 kJ /
497 kcal
Bílkoviny16,17 g
Tuky30,28 g
Vláknina21,70 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 1,36 g
Sůl3,20 g
Sacharidy29,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájené houby podusíme na másle asi 10 minut. Pokud je potřeba, zakápneme vodou. Krok 2: Ze smetany, hořčice, kečupu, sojové omáčky, citronové šťávy a chilli pasty umícháme omáčku, kterou zalijeme podušené houby. Krok 3: Přidáme na kostičky nakrájenou kapii, muškátový oříšek, osolíme a opepříme podle chuti. Krok 4: Pokud máme pocit, že je omáčka řídká, můžeme zahustit malým množstvím hladké mouky rozmíchané v trošce vody. Krok 5: Pořádně vše provaříme. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.

TIP: Oblíbené pokrmy z hub

Zveřejněno 18. 9. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čertovy houby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A7p9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čertovy houby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A7p9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (34)

Jemně pikantní a dobré. :-K

Moc dobré <3

Dnes jsem vařila k obědu ,jen bych příště použila méně hořčice , je tu dost výrazná a ztrácí se chut hub.:-K

Před půl rokem jsem našla tento recept a čekala až budou čerstvé hříbky.Právě jsem dovařila a super!!!Určitě nebude naposledy:-K

caarrodejka: tak to mne moc těší :-)

maris: Maruško díky za upzornění, opravím to ;-)

Jana Remkova: Já bych se chtěla zeptat, proč je tam 2x 150 ml smetany - jednou na omáčku - to je jasný a co se dělá s tou druhou, kterou máš napsanou u množství hub a u másla ?

Slova jako "lejno" k receptům rozhodně nepatří, komentáře u receptů mají být doplňkem k samotnému receptu a prostorem pro dotazy a odpovědi. Prosím některou z moderátorek, aby komentáře netýkající se receptu smazala a já zbytek vyřeším přes SZ, díky.

Navir: Asi tak, prirodni koreni je jedna vec a dochucovadla druha.
Horcici si dam s radosti k parkum ci burtikum, ale do hub ne....

Jitkas: Ne, mluvila jste o dochucovadlech a o tom, že přebijí chuť hub. Tak jsem na příkladu omáčky uvedla, že dochucovadla nemůžou chuť hub přebít, pokud je do pokrmu nedáváme po kilech. Víc se k této diskuzi nehodlám vyjadřovat.

Navir: Skoro tak ji delam i ja, ale zde nemluvim o Vasi omacce ci moji, ja mluvim o teto, zvane "Certovy houby" od Jany Remkove.

Jitkas: No, pro mne jsou žampiony takové houbové cosi bez chuti. To je ale nezatracuji. Ale houby z lesa, to je jiná :-! Do houbové omáčky běžně přidávám bobkový list, muškátový oříšek, pepř a NIKDY:-! to nechutná jinak, než jako houbová omáčka. Tudíž i zde nepřebijí dochucovadla chuť hub.

Navir: On tam neni jenom kecup a horcice, je tam i chilli pasta, citron. stava, sojova omacka, muskat. orisek a pepr a kapie. A nikde neni psano, ze jsou to zampiony, coz by asi nemelo mit vliv, nebot i ony maji svoji specifickou chut, tedy pro mne....

Navir: No, mám stejný názor :-). Já tuhle dobrotu jedla a myslím, že bych poznala, jestli to chuť přebilo, nebo ne :-)

Jitkas: No, pokud se nedělá z kupovaných žampionů, tak chuť hub je tak výrazná, že ji hořčice ani trocha kečupu nemůže přebít.

Osobne nemam nic proti kecupu, horcici atd., ale myslim si, ze po pridani vsech techto ingredienci do omacky, chut hub a jejich vune jaksi zmizi...

Tématické fráze:
recepty na houby, houby recepty, houby recept, recepty houby, recept houby, co s houbami, houby top recepty, pasta z hub, čertovské houby, certovyhouby, recepty nqa houby, top recepty houby, houby na masle, houby v kecupu, houby, pasta s houby, recept s houbami, receptýnahouby, co s houbama, houby-recept

Suroviny:
houby, máslo, hořčice plnotučná, smetana na vaření, kečup sladký, omáčka sojová, šťáva citronová, pasta chilli, kapie červená, sůl, pepř, ořech muškátový

Přidat fotografie receptu