Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté knedlíky od sestřičky

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Maja03 Maja03

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 548 kJ /
3 477 kcal
Bílkoviny101,05 g
Tuky10,07 g
Vláknina30,56 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy730,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do velké nádoby vsypeme mouku a promícháme se solí, poté přidáme droždí a opět promícháme. Přiléváme vodu dle potřeby tak, abychom vypracovaly tuhé těsto.

Těsto zaprášíme moukou, přendáme do hluboké mísy a dáme na teplé místo na hodinu kynout. Krok 2: Po hodině těsto vyjmeme, lehce propracujeme a rozdělíme na 4 části. Vyválíme válečky a 20 až 25 minut vaříme ve vroucí vodě. Krok 3: Po uvaření nakrájíme na plátky nití.

Zveřejněno 20. 9. 2014

Poznámka autorky Maja03

Vody dávám asi 750 ml, ale je to jen přibližný odhad, vodu neodměřuji.

Pokud se vám zdá, že knedlíky budou příliš velké, rozdělte je na polovinu a znovu vytvarujte ovalný tvar :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté knedlíky od sestřičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RrNV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté knedlíky od sestřičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RrNV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Dobrý deň,
prečítala som si Vaše recepty a určite ich vyskúšam v mojom novom hrnci,kde sa varí,seká,váži,šlehá,reguluje ohrev,varí v pare,,hnete,mícha,melie,a drtí,,mísi,emulguje,mixuje a varí. Knedlíky sú tam tak nádherné robené v pare,že za mojich 50 rokov života som nemala krajšie knedlíky ako ich mám teraz.Aj slivkové knedlíky sú ako namalované.Je to nový spôsob varenia.Ak máte záujem ,kľudne mi zavolajte a ja Vám prídem ukázať ako sa v tomto hrnci varí,,seká,váži,šlehá,reguluje ohrev,varí v pare,,hnete,mícha,melie,a drtí,,mísi,emulguje,mixuje.
Kniha receptov je zabudovaná v tomto hrnci a je na Vás ,aký recept si vyberiete.Všetko je vidieť na malej obrazovke,ktorá je umiestnená na hrnci.Čipy sa dajú dokupovať-recepty .
Všetko je vidieť na malej obrazovke a krok za krokom je uvedený recept čo máte vloźiť do hrnca. Je to škoda ,če hrniec stojí 29 395 Čk. Je to však len tento mesiac. Od budúceho mesiaca má byť drahší.:-)
Ak radi pečiete koláče sú povedala by som ako z obchodu ale to nie lebo vy viete čo tam dávate.Ale na pohlad aj chuťovo sú tak nádherné ,že im nik neodolá.Ak chcete vedieť viac volajte 0421905290318

Vypadají rozhodně lépe, než kupované :-)

Dekuji za prispevky ... Netvrdim ze nemate pravdu . Napsala jsem to tak jak me je naucila starsi sestra. Ale vase zpusoby jsou zajimave a tak nevidim jediny duvod proc to nezkusit :-8 Az zase budu chtit delat knedliky zkusim to podle vas .. Jo a bohuzel pekarnu nemam :-( ale uz jsem o ni letos psala jeziskovi :-8:-D

mb130: Ano bez vajec :-)

yanull:Já dělám knedlíky ůplně jednoduše dělám je v domácí pekárně.Zapnu si pekárnu na program basic ten je 3 hodinový.zapnu a postupně tam dávám,já používám pol.mouku,špetku soli,1 vejce,trochu oleje,kousek čerstvých kvasnic a dolívám vodou až je těsto pěkné.když je těsto takový akorát zavřu pekárnu a nechám jí pracovat 1.5 hod.potom jí vypnu těsto vyndám a knedlíky vařím v parním hrnci který trochu vymažu olejem-mašlovačkou aby se nepřilepily ,dám knedlíky ty taky potřu olejem aby byli pěkné.vařím 32 minut. jsou krásně nadýchané a nejsou jako z vody takové oslízlé.Pekárna je fajn pomocník dělám v ní těsto na koláče,nebo si v ní zadělám chleba.prostě super.:-)

S knedlíky jsem také mnohokrát experimentovala, po všech pokusech je k omáčkám dělám ze 3/4 z hrubé mouky + 1/4 polohrubé výběrové, pak se tolik nerozmáčejí, pokud je vařím k vepřové pečeni a zelí, dělám pouze z polohrubé a to samé, pokud je plním ovocem nebo povidly. Bez vajíček se klidně obejdou, ale protože máme vlastní chov, kvůli barvě dávám 1 vajíčko + 1 žloutek. Droždí dám vzejít do mléka, pak dávám vlažnou vodu. Po uvaření propíchám jehlou na špízy a potřu je máslem nebo olejem, pak neokorají. Od jednoho kuchaře jsem dostala radu, že při tvarování do válečku udělám prostředek slabší, nechám je chvíli ještě nakynout a pak se při vaření samy vyrovnají a jsou pěkně rovnoměrné. Z vlastní zkušenosti můžu napsat, že čím jsou knedlíky "ošizenější", tím jsou nadýchanější. A velmi také záleží na vypracování těsta. ;-):-p:-K

Vlasta Dostálová 20. 9. 2014 22:50
Nejsem žádná zvláštní kuchařka, ale knedlíky potřebuji pro všechno možné a tak je velmi často musím uvařit. Dávám mouku hrubou a na kilo pak i 3 vejce, hrstičku soli a kostičku droždí si připravím s teplou vodou a trochou cukru do hrnku. Když kvásek vzejde, tak to šlehačem do mouky vše zamíchám a mívám je pak po uvaření ve vařící vodě na 20 min., velice pěkné. Při vaření je nejméně 3 x otočím, aby se válečky provařily ze všech stran. Já vím, že to každý dělá různě, tedy i tu mouku, nebo zadělává někdo i mlékem. Tohle je starý selský recept mé matky, který jsem obohatila o 1 vejce, protože maminka šetřila a s těmi vejci jsou knedlíky pěkně žluťoučké, protože mám i domácí vajíčka.

Bez vajec?

Tématické fráze:
kinute knedlíky, kynuté knedlíky, kynutý knedlík bez vajíčka, kynuté knedlíky bez vajíčka, kynuté knedlíky recept, selský knedlík, kynuté knedle recept, kynutý knedlík, recept na kynuté knedle, kinute ovocne knedlíky, hrnec na čip, kynutý knedlík bez vajíček, slivkove knedliky, kynuté knedle, svestkove kinute knedliky, hodinový knedlík, hrnec s cipem, knedlik kynuty bez vajicka, kynuté knedlíky z domácí pekárny s s povidly, kynutý knedlík recept

Suroviny:
mouka polohrubá, droždí, sůl, voda

Přidat fotografie receptu