Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jogurtová bábovka s povidlovým srdcem

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizalka zizalka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 388 kJ /
2 722 kcal
Bílkoviny70,29 g
Tuky140,18 g
Vláknina6,75 g
Cholesterol 1,13 g
Sodík 387 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy291,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ručním šlehačem vyšleháme máslo s oběma cukry do světlé pěny. Krok 2: Jeden po druhém zašleháme žloutky a nakonec jogurt. Krok 3: Po částech zapracujeme prosátou mouku s práškem do pečiva. Krok 4: Bílky vyšleháme se špetkou soli na pevný sníh, lehce ho stěrkou vmícháme do těsta. Krok 5: Polovinu těsta vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy, malou lžičkou dáme opatrně dokola povidla, aby byly rovnoměrně v celé bábovce a utvoříme povidlový střední kruh. Krok 6: Zakryjeme druhou polovinou těsta. Krok 7: Pečeme při 180°C asi 45-50 minut. Krok 8: Mezitím si ve vodní lázni rozehřejeme 2 řádky hořké čokolády s kouskem másla. Krok 9: Hotovou bábovku vyklopíme z formy, potřeme polevou a posypeme plátky mandlí.

Zveřejněno 23. 9. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jogurtová bábovka s povidlovým srdcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w83r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jogurtová bábovka s povidlovým srdcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w83r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Děkuji :-K

:yes::yes::yes:

:yes:krásná bábovka, vyzkouším :-p:-K

Tématické fráze:
máslová bábovka s jogurtem, jogurtová vánočka, bábovka s dvěma žloutkama, jogurtová bábovka recept, povidlové řezy, jogurtová bábovka, moucnik se srdcem

Suroviny:
máslo, cukr, cukr vanilkový, vejce, jogurt řecký, mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, sůl, povidla švestková, čokoláda hořká, mandle plátkové

Přidat fotografie receptu