Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená treska pod krustou

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aadulka aadulka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 946 kJ /
4 050 kcal
Bílkoviny423,32 g
Tuky220,90 g
Vláknina5,98 g
Cholesterol 1,01 g
Sodík 40,03 g
Sůl99,41 g
Sacharidy89,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu si předehřejeme na 200°C. Krok 2: Rybu osolíme a opepříme po obou stranách. Pekáček vymažeme olejem, poklademe stonky z petrželky a vložíme filety v jedné vrstvě. Krok 3: Do mixéru si dáme lístky petrželky, strouhanku, česnek, ančovičky a kapary a rozmixujeme.
Touto směsí poklademe filety a poté pokapeme lehce olejem (nejlepší na to je olej ve spreji). Krok 4: Dáme do trouby a zapékáme asi 16 minut.

Zveřejněno 24. 9. 2014

Poznámka autorky aadulka

Zdroj: Italská rybí kuchařka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená treska pod krustou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kV36

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená treska pod krustou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kV36

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

casino: Klidne, v italstine je to "in crosta", tedy "V", pod by bylo sotto, to se nepouziva, jen v pripade "sotto sale". Ale v cestine zni asi lepe pod, mate prvdu.

"Pečená treska pod krustou"
A co takhle: "Treska pečená pod (ochucenou) krustou"?:-))

jarda Kadic: Mate pravdu, omlouvam se autorce, urcite vyborne...zapomela jsem napsat.

Ale dobré to určitě bude;-)

Spise bych rekla "V" ochucene kruste. Ta muze byt bud napr. z chleboveho testa, brambor, cuket, soli atd.

"Pečené plátky tresky s ochucenou krustou"
Vypadá to na zajímavý rcp..., zvláště těch 16 minut na konci:yes:
:-)) Název rcp je patrně přeložen z italštiny překladačem ... Ale jak to napsat česky fakt nevím:-8

Tématické fráze:
treska pečená v troube, treska s krustou, pečená treska, ryba s krustou, pečena treska v troubě, pečená ryba s krustou, treska s bylinkovou krustou, zapečená treska s krustou, treska pečená, filé s bylinkovou krustou, treska tmavá pečená v troubě, treska pecena na bylinkach, peceni tresky v troube, ryba s krustou recept, treska tmava s krustou, treska recept, rybí treska pečená v troubě, pečená treska s mandlovou krustou, dietni treska pečená v troubě, smažená treska s bylinkovou krustou

Suroviny:
treska, sůl, pepř, olej olivový, petrželka, strouhanka, česnek, ančovičky v oleji, kapary

Přidat fotografie receptu