Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tukové rohlíky

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jipohe jipohe

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 431 kJ /
2 971 kcal
Bílkoviny55,98 g
Tuky152,70 g
Vláknina15,10 g
Cholesterol 446 mg
Sodík 3,21 g
Sůl8,00 g
Sacharidy335,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy si nalijeme vodu přidáme droždí a cukr vše promícháme, aby se droždí a cukr rozpustili. Přisypeme ostatní suroviny a necháme propracovat na hladké těsto s puchýři. Krok 2: Dáme na vál a rozválíme na 1 cm silnou placku. Tu namažeme druhým těstem až do krajů. Placku přeložíme na třetiny podélně a ještě příčně též na třetiny. Vložíme do mikroténového sáčku a dáme na 40 minut do lednice. Krok 3: Po 40 minutách vyndáme rozválíme znova složíme na třetiny a dáme do lednice toto opakujeme ještě 2 x. Krok 4: Těsto vyválíme na tenký plát a rozdělíme na pruhy. Ty na trojúhelníky zavineme a dáme na plech ještě 20 minut kynout. Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě na 200°C dozlata. Krok 6: Těsto II. Krok 7: mouku s máslem spojíme

Zveřejněno 26. 9. 2014

Poznámka autorky jipohe

Do poloviny rohlíků jsem dala nuttelu

Zdroj: Pekárnomanie Iva Trhoňová

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tukové rohlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yO3n

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tukové rohlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yO3n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Vypadá dobře, znám z originálu od Ivy - doporučuji ale dopsat, že jde o recept pro pekárnu. Sice to vyplývá z textu "necháme propracovat", ale asi by mělo být zdůrazněno.:yes:

cathleen:použila jsem méně mouky než ty a více tuku než ty

cecilka: hodnotit muzu treba samotne foto ;-)
Ano, pekla jsem je nekolikrat a nerozumim tomu, co ti na rozetreni zmekleho masla na plat testa, jeho nekolikanasobne a opakovane poskladani a rozvaleni - pripada jako piplava makacka? Pokud jsi pred zadelanim testa cetla recept, vedelas, co bude s testem treba delat, ne?

jipohe: Jitus, pouzilas trochu min mouky nez ja nebo ses jen upsala?

Vaše nadšenie, milé "hodnotiteľky", je úžasné a už ste ich aj skúšali urobiť?
Alebo hodnotíte iba foto?
Veselé pečenie, ale skutočné!
Ja som sa totiž o to pokúsila, a poviem pravdu, je to piplavá makačka, a na výsledok si ešte musím počkať.
Zelám vám pekný deň, ceceilka

senky:To teda je a moc.

Krásné :yes::yes: Ivka je nakažlivá, že ?? :-D U nás se chladí v lednici těsto na
jiné krosánky z Pekárnománie :-)

Super!!:yes:+

Ty jsou jak od pekaře:yes::yes::yes:

Máš je výstavní! :yes:

Tématické fráze:
tukové rohlíky, tukový rohlík recept, tukový rohlík, tukove rohliky recept, recept na tukové rohlíky, rohlík tukový recept, rohlík tukový, tukové rohlíky recepty, recept na tukovy rohlik, tukové domácí rohlíky, domácí tukové rohlíky, krosánky, domaci tukovy rohlik, tukové rohlík, tukové rohlicky, recept tukovy rohlik, rohlík recept, pekárnomanie, recept na krosanky, recept tukové rohlíky

Suroviny:
mouka hladká, voda, máslo, sůl, cukr, droždí, máslo, mouka hladká

Přidat fotografie receptu