Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagetová dýně s masovo-zeleninovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 561 kJ /
612 kcal
Bílkoviny88,73 g
Tuky13,77 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 160 mg
Sodík 230 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy30,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špagetovú dyňu (celú a neošúpanú) dáme do vody do tlakového hrnca variť (vody treba len toľko, aby sa za čas varenia nevyparila úplne), od začiatku syčania ventilu 15 minút. Potom hrniec odstavíme a necháme tak, neotvárame ho. Krok 2: Medzitým si urobíme omáčku. Na oleji orestujeme nahrubo narezanú cibuľu, pridáme na rezance narezané mäso a oparíme, kým sa nezatiahne. Potom pridáme prelisovaný cesnak, osolíme, podlejeme horúcou vodou a dusíme 10 minút. Krok 3: Vložíme na rezance narezané papriky a na kocky narezanú paradajku. Ak treba, ešte podlejeme, aby sme mali omáčku. Podusíme ešte 10 minút. Nakoniec zahustíme v troche vody rozmiešaným solamylom a necháme prejsť varom. Krok 4: Kým sa omáčka dovára, rozrežeme špagetovú dyňu na polovicu, vyberieme jadierka a vidličkou dyňu vyšpagetujeme (vidličkou škrabeme po dužine po celej dĺžke, urobia sa nám krásne špagety). Krok 5: Horúce „špagety“ dáme hneď na taniere a prelejeme omáčkou. Ihneď podávame.

Zveřejněno 28. 9. 2014

Poznámka autorky tejaja

Garam masala robím podľa tohto receptu : http://www.toprecepty.cz/recept/10020-garam-masala...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagetová dýně s masovo-zeleninovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jjog

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagetová dýně s masovo-zeleninovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jjog

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

pipre:Janka, išlo, len to bude niečo iné. Špagetovú dyňu vidličkou pekne vyšpagetuješ, narobia sa z toho dlhé špagety, vyzerá to ako špagety doslova, len je to z dyne, nie z cesta. Pozri 4. obrázok. ;-) Ale kľudne to môžeš urobiť, len to bude trocha inak vyzerať aj chutiť.;-)

Špagetovou dýni vidím poprvé:-O Mám doma malou dýni hokaidó a to by asi nešlo ji uvařit a pak z dužiny udělat nudle, jak je dělávám z cukety? :-) Jinak recept se mi líbí:yes:

Anna Kocikova: Anička a prečo až na lušrěniny? Ja práve strukoviny varím zásadne v kuchte, až na šošovicu, tá je hotová rýchlo. Ušetrím kopec času. ;-)

Špagetovou dýni jsem jednou zahlédla v Kauflandu. Běžně tam mají máslovou a hokkaido. Tu špagetovou bych asi hledala spíš na farmářských trzích :-)

Terezko,na takto připravené špagetdýni by jsme si u nás doma moc pochutnali:-p:yes::-K

Teri,dělala jsem ji jen jednou a víš,že mě nenapadlo ji uvařit v tlakáči:-O:-))A to tam až na luštěniny dělám vlastně všechno:-)
Já jsem ji vařila na páře cca 50 minut:-)

tejaja: děkuju :-)

cathleen: Za tie 3 roky mám skúsenosť, že neprerastie. Viac mi nikdy nevyrástla ako na tých cca 35 cm, aj keď som ju nechala na záhone. Výborne sa skladujú, v pivnici vydržali až do jari. A výborne vydržia aj vyšpagetované v chladničke, taký týždeň v mise v pohode. Takže keď ju uvarím, niečo použijem hneď, a zvyšok do toho týždňa na iný recept. Skutočne ti ju doporučujem, my dyne, tekvice aj cukety pestujeme a používame na rôzne spôsoby desaťročia, ale špagetovka je bomba. :yes: ;-)

tejaja: :-)) jasně. Spíš mě napadlo (protože se tyhle dýně chystáme taky pěstovat), jak upravit některou, co na zahradě náhodou přeroste, když se mají vařit vcelku?

cathleen: možno použiť aj menšiu dyňu :-) alebo jednoducho ako píšem, v polovici varenia otočiť. ;-)

tejaja::-K díky za upřesnění. Jen se bojím, že hrnec dlouhý (prostorný) 35 cm nemám - když mám dýni vařit v celku.

cathleen: Ivka, závisí to od veľkosti, normálne dorastenú dyňu, ktorá zvykne mať okolo 30-35 cm variť asi 35 - 40 min, vyskúšaj pichnutím ihly, či je mäkká. A je dobré, keď sa varí v obyčajnom hrnci, v polovici varenia dyňu otočiť. Ak je dyňa menšia, tak pravdaže menej. Najlepšie je vyskúšať, ihla do dyne ľahúčko vkĺzne, ale namá byť rozvarená. ;-)

tejaja: tlakový hrnec nepoužívám - jak dlouho dýni vařit v normálním?

Petra Ku.: Nie, jediné špeciálne je to, že sa varí celá, nerozrezaná, neošúpaná. U nás som ju v obchode nikdy nevidela, v Čechách neviem, kde ako, ale tiež som ju nevidela. Ja si ju pestujem 3. rok na záhrade a nedám na ňu dopustiť. ;-)

tejaja: Já to vůbec neznám, nikdy jsem ji nevařila, tak jsem si nebyla jistá, jestli třeba nevyžaduje nějaký speciální postup ;-)

Petra Ku.: Peťka áno, pravdaže, len ju varím v tlakovom hrnci, dopíšem to do postupu, ak to nie je jasné. ;-)

Tématické fráze:
jak upravit špagetovou dýni, špagetová dýně vařená, špagetová dýně recepty, špagetová dýně pěstování, co uvarit ze spagetove dyne, špagetová cuketa, spagetová dýně hokaido, jak upravit špagetovou dýni hokaido, jak dlouho vařit špagetovou dýni, jak vařit spagetovou dyni, jak dlouho vařit dýní, špagetová dýně recept, pěstování dýně špagetové, rychlo hrnec na dýní, skrabka na spagetovou dýni, jak dlouho varit na špagetovou dýni, co uvarit z dyne spagetove, omacka na spagetovou dyni, jak na špagetovou dýni, recepty na špagetovou dýni

Suroviny:
dýně špagetová, kýta vepřová, cibule, česnek, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá žlutá, rajče, koření garam masala, solamyl, sůl

Přidat fotografie receptu