Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hustá polévka z červené čočky

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 963 kJ /
947 kcal
Bílkoviny56,51 g
Tuky4,72 g
Vláknina51,83 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy144,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Červenou čočku propláchneme a necháme hodinu namočenou. Máčet se nemusí, ale lépe si pak drží červenou barvu. Krok 2: Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme římský kmín a nastrouhaný zázvor a necháme krátce zarestovat spolu s cibulí. Krok 3: Přidáme okapanou čočku, rajčatový protlak, pokrájený česnek (pokud použijeme česnekovou pastu se solí, přidáme ji až na konci) a zalijeme vodou. Krok 4: Vaříme do změknutí čočky, asi 15-20 minut. Krok 5: Když je čočka měkká, přidáme sůl a pepř podle chuti.

Zveřejněno 29. 9. 2014

Poznámka autorky petram

Inspirovala jsem se na http://www.veganotic.cz/clanky/262-nejoblibenejsi-...

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hustá polévka z červené čočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kkpx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hustá polévka z červené čočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kkpx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

dexulka: Jé, to mám radost, že jsi ji zkoušela a že vám chutnala! :-K

Polévka je moc dobrá i se lžičkou římského kmínu ;-) Měli jsme dnes k obědu a pochutnali jsme si :-p Určitě zopakuji :yes:

casino: Já myslím, že i chutě každého jsou relativní. Indové sypou římský kmín všude po lžících a já osobně jsem si ho zamilovala a používám ho ráda a hodně. Uričtě záleží i na jeho kvalitě a stáří. Nicméně připomínku beru a v receptu ještě upravím, ať koření každý dle své chuti.

No, vše je relativní...
Zatímco "asi 2 cm nastrouhaného zázvoru (zázvorem nešetříme)" mi přijde přiměřené,
tak použití "1.5 lžičky římského kmínu" si po chuťové stránce nedokážu ani jen představit. Množství by mi nepřišlo nepřiměřené, pokud by tam nebylo to slůvko "římského":-8

Tématické fráze:
polevka z červene cocky s rajčaty, polevka z cervené čočky, polévka z červené čočky a rajčat, polévka z červené čočky a zázvoru, jak udělat červenou barvu, červená čočka recepty, polévka z červené čočky-recept, recepty z červené čočky, polevka z ceevene cocky s rajcaty, polévka z červené čočky římský kmín, čevená čočka recepty římský kmín, polévka z červené čočky a římský kmín, polévka z červené čočky se zázvorem, polevka z cervebe cocky s rajcaty a zazvorem, veganotic, recepty cevena cocka, cevena cocka recepty, polévka z barevné čočky, hustá polévka, čevená čočka recept

Suroviny:
čočka červená, cibule, protlak rajčatový, česnek, zázvor, římský kmín mletý, olej, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu