Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mražená polévková směs

Pokud máte přebytky zeleniny ze zahrádky, vyrobte z ní mraženou zeleninovou směs na polévky. Zužitkujete úplně vše a na zimu budete mít vystaráno. Stačí jen naplnit sáčky na tlačenku a pak jen odkrajovat potřebné množství.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

NADEI

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava, )

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Pórek nakrájíme na kolečka, kapustičky na čtvrtky nebo poloviny, podle velikosti, kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle nebo v robotu. Krok 2: Zelené natě posekáme nadrobno, květák a brokolici rozebereme na růžičky a všechnu zeleninu postupně dáme do velké nádoby, kde jí můžeme pořádně promíchat. Krok 3: Připravené tlačenkové sáčky směsí naplníme, uvážeme a dáme zamrazit. Potom už jen ukrajujeme, vždy potřebné množství do všech polévek.

Zveřejněno 2. 10. 2014

Poznámka autorky NADEI

Sklidila jsem zeleninu ze zahrádky a to co nevyrostlo, jsem dokoupila a mám vystaráno na celou zimu. Osvědčily se mi tlačenkové sáčky, jsou pevné a taky skladné, pěkně se z nich ukrajuje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mražená polévková směs

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jVlv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mražená polévková směs

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jVlv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (19)

:-K střeva o šíři 100mm používám i na spařené houby, když jich nemám dost na zaváření, tato šíře mi vyhovuje, protože obsah lze dobře odseknout třeba sekáčkem na maso. Ale vařím v nich i "hrníčkové" knedlíky, střevo se mi akorát vejde do oválného kastrolu:-)
Kdyby to chtěl někdo zkusit, plné střevo se vaří 37 minut pomalým varem. Někdy obracím v půlce, někdy ne.

Ivana Ch: Směs nesmí být moc upěchovaná, pak to jde moc hezky ukrajovat :-)

Ivana Ch: Ivi já na to mám velký nůž pilku Solingen a s tím to jde krásně;-)

Mě to potom nejde ukrojit

Dobrý nápad i ja tak léta dělám

bezva nápad,dělám ho už párlet.hana143:-D

Já zase používám malé jednorázové sáčky, kam nacpu porci zeleniny, vytlačím vzduch, aby mi vznikla "placka" zasponkuju a rozhodně tím ušetřím místo. Jinak recept je na spotřebu zeleniny výborný a až se zima zeptá, odpověď známe ;-);-):yes::yes:

Již roky používám na "uskladnění" malé krabičky, ve kterých kupuji saláty nebo pomazánky (ty malé, cca 2cm vysoké nebo vyšší, cca 5cm)
Jedna krabička je jedna porce.toprecepty.cz

Já to dělám taky tak a nikdy jsem neměla problémy s odkrojením :-O Ale ten nápad Veru se zagumičkováním (zvláštní výraz :-D) je vééélmi dobrý, to mě tedy nenapadlo :-O A přitom - jak prosté Watsone...

Dělám každý rok a krájet to opravdu jde :-K

Dávám po menších porcích do sáčků a ty dávám na sebe do prázdné krabice od mléka. Na krabici si napíšu , co v ní je (skladuji tak všelijaké zbytky nebo ovoce. Krabice od mléka se dobře v mrazáku štosují. Všelijaké zaoblené a kulaté tvary zabírají v mrazáku zbytečně hodně místa.

Výborný nápad:yes::yes:+

:yes::-DNADEI: casino má určitě lepší variantu, že :-?;-), jinak tak jsem také kdysi zpracovávala zeleninu, takže :yes:,dnes dávám do sáčků - plýtké plátky a ty potom jen ukrojím,

casino: :-( na to že mám jen dvě slabé ruce, žádnou okružní pilu NEPOTŘEBUJI,protože to jde opravdu snadno ! Kdyby to nešlo, tak to NEBUDU dělat :-! :-! :-!

:)
Doporučuji dát vždy trochu zeleniny, zatáhnout provázkem(nebo gumičkou), a takto postupovat až se celý sáček naplní. Pak už jen vyndám, kousek v předělu ušmiknu a je to ;)

Tématické fráze:
mražená zelenina do polévky, jak zamrazit kořenovou zeleninu, zelenina do polévky mražená, domácí mražená zelenina, domaci mrazena zelenina do polevky, polévková zelenina mražená, kořenová zelenina mražená, tlačenkové sáčky, tlačenkové sáčky, mražená kořenová zelenina, mražená mrkev, mražená polévková zelenina, domácí mražená zelenina recept, mražená brokolice recepty, mražená mrkev na zimu, fazolky uskladneni, zamrazit nastrouhanou mrkev na zimu, mražená směs zeleniny do polévky recept, zeleninova smes na uskladneni recepty, zamražena kořenova zelenina na zimu do polevky

Suroviny:
mrkev, celer, petržel, pórek, květák, brokolice, hrášek, fazolky zelené, kukuřice, kapusta růžičková, tlačenka

Přidat fotografie receptu