Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené závitky - Nem rán

Hodnocení receptu je 4,2 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

AnnaD AnnaD

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: pro 5 - 6 lidí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 228 kJ /
532 kcal
Bílkoviny64,19 g
Tuky18,61 g
Vláknina12,50 g
Cholesterol 422 mg
Sodík 351 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy22,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krevety nadrobno nakrájíme a smícháme s mletým masem. Mrkev a kedluben nastrouháme, cibuli a pórek pokrájíme najemno a vše smícháme s masovou směsí. Krok 2: Houby a skleněné nudle, které jsme předtím dali do horké vody na 30 minnut slijeme, a poté též pokrájíme nadrobno a přidáme ke směsi. Krok 3: Ochutíme solí, pepřem a rybí omáčkou dle chuti (pozor : rybí omáčka je dost slaná). Krok 4: Vše spojíme 1 vejcem a balíme do rýžového papíru, který namáčíme ve vodě ( pár vteřin ) s kapkou citronu, ale dají se též namáčet v pivě nebo samotné vodě. Krok 5: Smažíme dozlatova. Krok 6: Všechny suroviny na zálivku smícháme dohromady a podáváme se závitky. Nejlepší jsou horké. Ve Vietnamu jsou tradičními přílohami rýžové nudle a ledový salát.

Zveřejněno 4. 10. 2014

Poznámka autorky AnnaD

Jsou tu podobné recepty, pokud to někomu bude vadit, recept nechám smazat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené závitky - Nem rán

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WzDx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené závitky - Nem rán

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WzDx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Papir se nesmi namacet moc dlouho, nekdy staci jen trochu namocit prsty a prejet po papiru navlhcenymi prsty. Dalsi tip je nechat zabalene zavitky trochu oschnout - pote v oleji nebudou praskat. A take davat primerene smesi - spose mene nez vice. :yes:

Závitky jsou super věc, jen ta práce s rýžovým papírem je peklo :-)

závitky mám moc ráda, nevím ale proč, když jsem je naposledy smažila, tak všechny praskly. V čem byl problém? Ještě se mi to nestalo, smažila jsem je ve friťáku.:-(

Tématické fráze:
rýžové závitky nejlepší recept, nem rán, smazene zavitky, vietnamské závitky s mletým masem, smažené vietnamské závitky, vietnamské smažené závitky, nem ran recept, nem recept, smažené závitky nem ran, smažený zavitek, závitky něm ran, smazene závitky, vietnamské závitky s mletým, smazene zavitky s krevetami, jarní závitky ve fritáku, smažené skleněné nudle, nem ran smažené jarní závitky, vietnamské závitky nem rán, vietnamské smažené závitky nem rán, smazene jarni zavitky nem

Suroviny:
maso vepřové mleté, krevety mražené, mrkev, kedlubna, cibule, pórek, jidášovo ucho, nudle skleněné, vejce, sůl, pepř, omáčka rybí, papír rýžový, olej, omáčka rybí, cukr, ocet, šťáva citronová, mango, mrkev, česnek, pepř, chilli paprika čerstvá

Přidat fotografie receptu