Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rohlíčky z bramborového plundrového těsta

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: cca 16 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 645 kJ /
3 739 kcal
Bílkoviny57,29 g
Tuky164,73 g
Vláknina44,29 g
Cholesterol 301 mg
Sodík 1,18 g
Sůl2,77 g
Sacharidy485,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zemiakové cesto : Z mlieka, lyžice múky, cukru a droždia necháme vykysnúť kvások. Krok 2: Zemiaky nastrúhame, pridáme múku, maslo, vajíčko a vykysnutý kvások a vypracujeme cesto. Necháme vykysnúť. Krok 3: Potom vyvaľkáme na rovnako veľké pláty zemiakové cesto aj lístkové cesto a uložíme ich na seba. Prehneme zľava aj sprava a potom na polovicu ( pozri foto ). Necháme 20 min kysnúť. Krok 4: Vykysnuté cesto vyvaľkáme a opäť poskladáme. Necháme 20min kysnúť. Krok 5: Vyvaľkáme ešte raz a opäť poskladáme. Zase necháme 20min kysnúť. Krok 6: Nakoniec cesto vyvaľkáme a narežeme na štvorce 10x10 cm. Krok 7: Do stredu dáme náplň, preložíme do šatôčky a uložíme na plech. Krok 8: Potrieme vajíčkom a sladké rožky posypeme kokosom, slané drveným čiernym korením. Krok 9: Pečieme pri 180°C dozlata. Krok 10: Náplň sladká : Povidla zmiešame s rozmixovanými rumovými perníčkami a citrónovou kôrou. Krok 11: Náplň slaná: Na troške oleja orestujeme cibuľu, pridáme na kocôčky narezanú klobásu a 20 sek orestujeme. pridáme mletú papriku a nadrobno narezanú kapustu a zmes vydusíme. Necháme vychladnúť.

Zveřejněno 4. 10. 2014

Poznámka autorky tejaja

Recept je z knihy Recepty zo Života.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rohlíčky z bramborového plundrového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/30WR

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rohlíčky z bramborového plundrového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/30WR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

hosta: Ďakujem, teší ma, že si vyskúšala a chutilo.;-) Dajú sa robiť s akoukoľvek náplňou, a mak je velmi dobrý.:yes: Díky aj za fotečku.;-)

Jak jsem řekla, tak se i stalo. Udělala jsem rohlíčky plněné makovou nádivkou, jsou moc dobré. Fotku přidávám:-)

To je moc zajímavé, brzy zkusím:yes:

Terezka, veľmi ma recept zaujal, teším sa, až vyskúšam!:yes:

Tohle těsto jsem viděla kdysi pradávno v nějakém časopisu - už tehdy mě zaujal. Díky, Terko, uložím si a snad se dostanu k vyzkoušení :-8
Rohlíčky - šátečky máš :yes::yes:

Dakujem, cesto je ozaj so zemiakmi makulinké, také nadýchané. ;-)

Dobře jsi napekla :-p:yes:

Tento recept musím určitě vyzkoušet:-p:yes:

Mám strašně ráda těsta, kde je trochu brambor. Pokud vím, i v chlebu jsou brambory skvělé. Tohle budu chtít vyzkoušet :-)

To se mi líbí :-p:yes:

Pěkné a určitě budou křehké a dobré :-p:-p:yes:

Kynuté těsto s přídavkem vařených brambor je skvělé, jako plundrové mě ho ještě nenapadlo udělat..:-S Vyzkouším co nejdříve, a to s těmi povidly, miluju je:-p:-p:-):yes:

Tématické fráze:
recepty z bramborového těsta, rohlíky z bramborového těsta, plundrové těsto recept, plundrové těsto, bramborové rohlíčky, bramborové těsto recepty, bramborove těsto, rohlíčky recept, bramborové těsta, co z bramborového těsta, rohliki zbramboroveho testa, plundrové rohlíčky recept, lístkové rohlíčky, zelí klobása, svatomartinské rohlíčky recept, bramborové rohliky, bramborove rohlicky plnene, maková rohlíček z lístkového těsta, prundrove bramborovev testo, rohlíky z plundrového těsta, krehke bramborove rohlicky

Suroviny:
brambory, máslo, mouka polohrubá, vejce, mléko, cukr, mouka polohrubá, droždí, těsto listové, povidla švestková, perníčky rumové, kůra citronová, kokos strouhaný, cibule, klobása, zelí kysané, paprika sušená sladká, pepř černý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu