Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Františkovské nudle

Netradiční jídlo z jednoho hrnce, to jsou čínské nudle s masovou konzervou, zakysanou smetanou a lesními houbami. Rychlovka, která se dá jednoduše připravit na dovolené, tak jako ji připravil autor tohoto receptu.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evosheek evosheek

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 533 kJ /
1 561 kcal
Bílkoviny103,18 g
Tuky37,37 g
Vláknina16,80 g
Cholesterol 192 mg
Sodík 251 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy195,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vepřové konzervy odebereme sádlo a rozehřejeme ho v kastrůlku. Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle ji necháme zpěnit. Krok 2: Přidáme houby, osolíme a dusíme tak dlouho, než se z hub vyvaří veškerá voda. Potom přidáme vepřové maso z konzervy. Krok 3: Vše krátce opražíme a stáhneme z plotny. Vmícháme zakysanou smetanu. Krok 4: Nudle připravíme dle návodu a vmícháme do masové směsi. Dochutíme solí a pepřem. Ihned podáváme.

TIP: Oblíbené recepty z čerstvých hub

Zveřejněno 5. 10. 2014

Poznámka autora evosheek

Tento recept vznikl při dovolené ve Františkově na Táborsku. Při túře moje děti objevily krásnou rodinku pravých hřibů, které jsme si samozřejmě donesli do chalupy. Ve spíži jsme však našli jen suroviny uvedené výše. Nápad přišel okamžitě a skvělé jídlo, které je dodnes oblíbenou rychlovkou naší rodiny, bylo na světě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Františkovské nudle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lVGM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Františkovské nudle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lVGM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Paul Sulc NYC 11. 10. 2014 07:03
Jam pamatuju cinske veprove jeste v davnych dobach, v sedesatych letech A bylo perfektni a cinska kachnicka v konserve jeste lepsi. Kde ty casy jsou, kdy byl bulharsky dzuvez s tunakem ci papriky plnene uzenym v rajske omacce, vse dobre a celkem kavalitni a lacine, tehda byly jeste normy.

mirka dvorakova 9. 10. 2014 17:42
opravdu nejchutnejsi konzorvy prodavaji v Lidlu

Můžeme to být mńamka,určitě vyzkouším,ale vepřovku použiju raději vlastní výroby. ;-) :yes:

ota: To je fakt. V Lidlu jsem viděla právě ty vepřové konzervy ve sklenici :-)

Tzv. čínské maso se vyrábělo i u nás.
Když kupovat konzervu, nutno se podívat na složení. Některé konzervy obsahují neuvěřitelných 25% vepřového masa.
Konzervy z Lídla, byť polské, obsahují kolem 90% vepřového masa (jsou vyráběné pro export do SRN a tam si nemohou dovolit šidit).
Slušné konzervy mají od 70% masa.

:-)) Nedávno jsem také potřebovala rychlovku , koupila jsem v lídlu vepřové maso ve vlastní štávě - konzerva , a chalupárské vepřové maso - ve skleničce. Obojí bylo docela dobré :-D
Jinak receptík super , vzpomínka na dovolené s rodiči pod stanem
:-D , ale to už je hooodně dávno , to ještě byly konzervy co se daly jíst;-)

jarda Kadic: Jo, Jaroušku, čínská je dobrá, ale já ji neviděla u nás léta, to ostatní se opravdu jíst nedá. Recept se mi moc líbí, jen jsem nikdy neviděla čínské tak široké nudle, ale to už je fuk :-)

jarda Kadic::yes: nějak to zlobí:-O

Možná,že někdo řekne: “čínská konzerva-jak to můžete jíst?“Ale já to neřeknu.Nevím,kolik je výrobců, kteří ji vyrábějí,ale kousek od města Bíliny ji vyrábějí také.A opravdu dobrou.Dělají i “luncheon meat“v několika druzích.Já kupuji občas v černém provedení a je také jedlá.Tu firmu vlastní Číňané, zaměstnanci jsou Češi.

Tématické fráze:
nudle, výroba čínských nudlí, recept na výrobu čínských nudlí, cinske nudle se smetanou, výroba čínský nudle, recepty z nudli, nudle s vepřovou konzervou, vyroba domacich cinskych nudli, nudle s masovou konzervou, čínské nudle se slaninou, prave činske nudle recept, vyroba nudli,flicku, recept na čínský domácí luncheon meat, recept na čínský domácí luncheon meat, vyroba na nudle, smažené nudle se zelím a hřiby, recept nudle s masovu konzervou, recept na výrobu nudlí, recepty rychlovky na dovolenou, rýžové nudle lidl

Suroviny:
maso vepřové, houby čerstvé, cibule, smetana zakysaná, nudle čínské, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu