Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jambalaya

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

honzam honzam

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 660 kJ /
1 831 kcal
Bílkoviny220,88 g
Tuky94,10 g
Vláknina10,00 g
Cholesterol 721 mg
Sodík 5,64 g
Sůl13,24 g
Sacharidy22,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Libové vepřové maso rozkrájíme na kostky, přidáme jemně usekané cibule. Krok 2: Lžíci sádla rozehřejeme v hrnci nebo hluboké pánvi, na sádlo nasypeme maso a cibuli a necháme zhnědnout. Krok 3: Přidáme na kostičky pokrájenou šunku a jemně usekaný suchý salám, bobkový list, kousek petržele, tlučené hřebíčky, osolíme a zalijeme polévkou. Krok 4: Vaříme asi 10 minut, potom přidáme šálek dobře vyprané a spařené rýže a vaříme tak dlouho, až je rýže měkká. Podle chuti přidáme mletý pepř, papriku a feferonku nebo několik kapek Chilli Sauce.

Zveřejněno 6. 10. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jambalaya

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qXNp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jambalaya

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qXNp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

honzam: Škoda, že to nebylo někde v poznámce, protože chorizo tu zrovna mám, ale nenapadlo mě ho tam dát. I tak nám ale chutnalo ;-) Mohl bys to, prosím, do receptu doplnit?

danielle72: Děkuji za fota - ten uherák je nutnost, protože v dobš, kdy jsem to vařil poprvé a tvořil ten předpis podle Dolores del Rio, uvedený v jednom z prvorepublikových magazínů (asi Ahoj z třicátých let) u nás nebyla nikde klobása Chorizo k dostání. Pravda, je poněkud tvrdší a tedy sušší a ostřejší. jinak je to vlastně i recept "co dům dal".:-K

Skvělá večeře, pochutnali jsme si:-). Ty červené kousky, to je odřezek z papriky, který na mě kouknul z lednice. Uherák jsem nedávala, protože mi k jídlu moc nepasoval.

Hezký recept a dávám bod.
Jen chci podotknout, že jeden z receptů se kterým jsem se setkal měl podtitul "vyčistěte lednici a mrazák". No a o tom to je, může tam být takřka všechno. Další recept je tady http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=10&t...

Tématické fráze:
jambalaya recept, jambalaya, domácí uherák, recept na jambalaya, jambalaja, recept na domácí uherák, recept jambalaya, jambaláda, jambalaya recepty, jambalaya s vepřovým masem, jambalaya s klobásou, jambalaya recept z krkovice, džambalaja, janbalaya, džambalaja recept, uherak recept, recept jambalya, jambalaja recepty, recepty jambalaya, dzambalaya recept

Suroviny:
plecko, cibule, sádlo, šunka, klobása chorizo, bobkový list, petržel, koření hřebíček, vývar hovězí, rýže, pepř mletý, paprika sušená sladká, sůl, omáčka chilli

Přidat fotografie receptu