Hruškový med
Netradiční způsob zpracování hrušek v hruškovém medu. Recept je jako stvořen pro použití sladkých letních máslovek. Med je opravdu sladký, proto se hodí jako přídavek do jogurtů, do ovesné kaše, nebo třeba k doslazení čaje.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 389 kJ / 3 439 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,03 g |
Tuky | 4,02 g |
Vláknina | 43,34 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 72 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 823,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hrušky oloupeme a zbavíme jádřinců. Nakrájíme na drobné kousky.
Krok 2: Ananas i s nálevem rozmixujeme nahrubo. Z citronu vymačkáme šťávu.
Krok 3: Do většího kastrolu vložíme pokrájené hrušky, celý obsah rozmixovaného ananasu, cukr dle chuti a sladkosti hrušek a lžíci zázvorové šťávy (lze vynechat).
Krok 4: Vaříme do zhoustnutí asi 30 minut. Často mícháme.
Krok 5: Těsně před koncem vaření přidáme citronovou šťávu a promícháme.
Krok 6: Horké plníme do dobře umytých sklenic, otřeme hrdla a zavíčkujeme čistými víčky.
Krok 7: Sterilujeme 20 minut při 80 °C.
Zveřejněno 6. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hruškový med
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mVJ9
Moje poznámka
Hruškový med
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mVJ9
Nejnovější recepty
Škvarková pomazánka s houbičkami
Přidáno před 3 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou a skořicí
Přidáno před 4 hodinami
Sváteční pomazánka z nivy
Přidáno před 6 hodinami
Honzovy buchty jako peříčko
Přidáno před 7 hodinami
Uzená polévka s fazolemi a zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Kokosové kuličky s ananasem
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Porovnali jsme občerstvení na pražských vánočních trzích: Za stovku můžete dostat chladný trdelník i skvělý bramborák
Jednoduchý krém do cukroví, který dlouho vydrží: Je lahodný a jemný a stačí na něj jen dvě suroviny
Vaječnák bez kapky alkoholu: Typický vánoční likér báječně dochutí vanilka, hřebíček i rumové aroma
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Medová srdíčka
FikAja před 1 hodinou
Květáková fritáta
Wikki před 4 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Glabsi před 4 hodinami
Vepřové plátky se staročeskou rýží
habis před 5 hodinami
Kuskusový salát s balkánským sýrem
rybarka007 před 7 hodinami
Dýňová omáčka a bramborovo-květákové krokety
Anna23 před 9 hodinami
Pórková polévka s česnekem
Simona Skolakova před 10 hodinami
Hlávkové zelí, mleté kuličky a brambory v jednom pekáčku
kimlo před 13 hodinami
Hovězí v ananasové omáčce
Milana2 před 23 hodinami
Ovesné kuličky se sušeným ovocem
kucharka-snu 10. 12. 2024 20:00
Tématické fráze:
hruškový med,
hruškový jam,
jak se dělá hruškový kompot,
pečený čaj s ananasem,
hruškový med recept,
hruškový med s ananasem,
hruškový džem se zázvorem,
hruškový protlak,
recept na hruskovy med,
zázvorový jam,
jablečný med se zázvorem,
hruškový kompot se zázvorem,
recept na huškový kompot se zázvorem,
hruškový kompot s třtinovým cukrem,
marmeláda z hrušek a medu,
hruskova med,
hruškový jam recept,
hruskovy caj,
recept na jablečný džem s ananasem,
domácí hrušková povidla s třtinovým cukrem
Suroviny:
hruška,
kompot ananasový,
cukr,
citron,
šťáva zázvorová
Komentáře (19)