Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Honzova kuřecí játrová paštika

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

honzam honzam

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 694 kJ /
2 317 kcal
Bílkoviny302,04 g
Tuky58,82 g
Vláknina11,15 g
Cholesterol 5,25 g
Sodík 1,90 g
Sůl4,00 g
Sacharidy140,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso uvaříme doměkka a jemně je usekáme. Krok 2: Pak buď umeleme nebo jemně rozsekáme játra, přidáme strouhanku ve vodě namočenou a vymačka­nou, špetku paštikového koření, utřený česnek, majoránku, strouhanou citrónovou kůru, a strouhanou, na troše sádla osmahnu­tou cibuli. Směs osolíme, rozředíme podle potřeby buď vývarem nebo vejcem a dáme vařit do máslem vymazané formy na jednu hodinu do páry. Krok 3: Podáváme se salátem a pečivem. Hotovou paštiku můžeme ozdobit aspikem.

Zveřejněno 7. 10. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Honzova kuřecí játrová paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yOYE

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Honzova kuřecí játrová paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yOYE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

honzam:
No, možná jsem to níže blbě napsal, nechme to prosím bejt...;-)

Od té doby co máme mrazáky, tak dělám paštiky bez pečení v lázni (a bez strouhanky) a zpravidla tehdy, když je dostatek základní suroviny: "obíračka" např. ze skeletů po uvaření vývaru kterého dělám hafo do foroty:-)

...ale koření používáme dost podobné, že:http://www.toprecepty.cz/recept/40869-pastikove-ko...

Pro casino: Přece neznamená, že co je nejdražší z kuřete, je taky nejlepší. Pro mne třeba jsou bezkonkurenčně lepší spodní steaky z kuřat, než vodou (po jejímž odpaření při tepelném zpracování zůstane maso suché) a hormony naducaná prsa.:-//;-):-)

"1/2 kg kuřecího masa (prsní řízky)"
Ale notááák... Vařit nejdražší (netvrdím, že nejlepší) ptačí maso do paštiky?:-O
Rozhodně netrpím syndromem lakomé Barky, ale tady bych si nechal koleno vrtat... Obě!:-D:-D:-D

Tématické fráze:
játrová paštika z kuřecích jater podle ládi hrušky, kuřecí paštika ládi hrušky, kuřecí játrová domácí paštika recepty, kuřecí paštika ládi hrušky, játrová paštika ládi hrušky, játrová paštika láďa hruška, paštika bez pečení, kuřecí játrová paštika recept, játrová paštika z kuřecí, recept na kuřecí játrovou paštiku, kuřecí paštika, kuřecí játrová paštika, kuřecí játrová paštika, paštika z kuřecích jater od ládi hrušky, domácí játrová paštika s kuřecího masa, játrová paštika z kuřecích jater, pastika z varenych kurecich jater, nejlepsi pastiky, jak rozředit domácí paštiku, nejlepší játrová domácí paštika podle ládi hrušky

Suroviny:
maso kuřecí, játra kuřecí, strouhanka, koření paštikové, česnek, majoránka, citron, cibule, vývar masový, sádlo, majoránka, bobkový list, tymián, bazalka čerstvá, pepř bílý, koření hřebíček, rozmarýn, ořech muškátový, květ muškátový

Přidat fotografie receptu