Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzbecký jehněčí šašlik

Objevte autentickou chuť Střední Asie s tímto uzbeckým jehněčím šašlikem. Šťavnaté kousky jehněčího masa, marinované ve speciální směsi koření a grilované k dokonalosti, přinášejí nezapomenutelný gurmánský zážitek.

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

honzam honzam

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min Bez doby odležení

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava, Bez doby odležení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 577 kJ /
1 811 kcal
Bílkoviny126,56 g
Tuky139,12 g
Vláknina4,14 g
Cholesterol 538 mg
Sodík 2,05 g
Sůl5,08 g
Sacharidy11,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jehněčí maso pokrájíme na kostky, cibuli nasekáme nadrobno, přidáme anýz a posekaný estragon (petrželku), citrónovou šťávu i kůru, promícháme a necháme uležet 6 až 8 hodin v chladničce. Krok 2: Maso vyjmeme, kostky napichujeme na jehly, doprostřed a na kraje napíchneme plátek slaniny, osolíme a pečeme na žhavém uhlí (nebo na pánvi v oleji). Krok 3: Hotové posypeme sekanou cibulovou natí, nebo cibulí, mletým pepřem a skořicí.

Zveřejněno 7. 10. 2014

Poznámka autora honzam

Šašlik na fotce je vylepšen o kuřecí játra, napichovaná mezi jehněčí maso a angl. slaninu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzbecký jehněčí šašlik

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zNZZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzbecký jehněčí šašlik

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zNZZ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
šašlik z jehněčího, uzbecký šašlik, saslik z jehneciho masa, šašlík, příprava jehněčího šašlíku, šašlik recept, recept na uzbecký šašlik, recept na šašlik z jehneciho, jehněčí šašlik mletým masem, šašlik z jehněčího recept, saslik z jehněte recept, saslik ze skopového masa, jeněčí šašlik, uzbecký hrnec, recept saslyk, skopový šašlik, menu šašlík brno, saslik v brně, šašlik s jehněčího masa, uzbecký šašlik

Suroviny:
kýta jehněčí, sůl, cibulka, anýz, citron, olej, slanina, estragon, petrželka, cibulka zelená, olej, pepř mletý, skořice

Přidat fotografie receptu