Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš pro milovníky vnitřností

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sunny.sofi sunny.sofi

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 601 kJ /
622 kcal
Bílkoviny97,98 g
Tuky13,67 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 1,54 g
Sodík 491 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy25,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srdíčko očistíme, rozkrojíme napůl, zalijeme vodou, přidáme bujon a vaříme v tlakovém hrnci do měkka (asi půl hodiny). Krok 2: Pak na oleji orestujeme cibulku, přidáme očištěné a na kostičky nakrájené ledvinky a játra, chvilku restujeme, pak podlijeme vývarem ze srdíčka. Přisypeme kmín, pepř (podle chuti, ale já dávám docela dost) a dusíme asi 15 minut. Krok 3: Přidáme srdíčko pokrájené na stejné kostičky jako játra a ledvinky, osolíme. Krok 4: Zahustíme jíškou (tmavá je lepší, udělá krásnou barvičku pokrmu).
Podáváme s rýží (já vařím 2/3 bílé a 1/3 tmavé natural). Krok 5: Vnitřnosti je potřeba očistit, já postupuji takto:
Srdíčko jen omyju, odstraním případně zbytky krve.
Játra - stačí omýt, odstraňuji jen velké, hrubé blány.
Ledvinky rozříznu podélně na čtvrtky, odstraním tuk a močovody (všechno bílé, co tam je). Hned ledvinky pokrájím na kousky a namočím aspoň na 1/2 hodiny do mléka. Pak je ještě důkladně propláchnu v tekoucí vodě.

Zveřejněno 8. 10. 2014

Poznámka autorky sunny.sofi

Tohle je tzv. rodinný kompromis - chtěli jsme udělat nějaké jídlo z vnitřností - já měla chuť na srdíčko, syn na ledvinky a manžel na játra:-)

A takhle to dopadlo:-))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš pro milovníky vnitřností

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G74L

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš pro milovníky vnitřností

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G74L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Všechny 3druhy masa jsou u nás doma v oblibě a Ty jsi to krásně vymyslela:-)):-p:yes:

Ja to takto robievam,bez tých ľadviniek a je to podľa mňa naozaj pochúťka,ale je pravda že nie každý to má rád :-( Preto to teraz moc nevarím,priateľ to nechce,ale receptu dávam bod :yes:

medmic: Děkuji, to upozornění na očištění určitě přidám,dobrý nápad.
Jinak srdíčka jsou skvělá i samotná - s vařeným bramborem a tatarkou, nemaj chybu!

Srdce jsme zatím vždy používali jen jako surovinu ke křenovce či koprovce, na samostatné jídlo a ještě k tomu jako eintopf s játry a ledvinkami (upozornil bych v receptu na nutnost jejich očištění, aby to nějaký chudák neudělal na tvrdo) jsem nikdy nepomyslel. Stojí to za hřích :)

Tématické fráze:
guláš z vnitřností, hovězí ledvinky jak očistit, hovězí ledvinky jak očistit, guláš z vepřových vnitřností, jak očistit ledvinky, jídlo z vnitřností, vnitřnosti recepty, gulas s vnitrnostmy, gulas s vnitrnosti, kozi vnitrnosti, očištění vepřových jater, zabíjačková polévka podle hrušky, vnitřnosti gulas, gulas z vepřových srdcí, recept na kozí guláš z vnitřností, jatrova omacka s ledvinkami, omáčka z kozích vnitřností, očištění jater, očištění vepřových jater, l.hruška zabijačková tmavá polevka

Suroviny:
srdce vepřové, bujón, olej, cibule, ledvinky vepřové, játra vepřová, sůl, pepř, kmín drcený, jíška tmavá instantní

Přidat fotografie receptu