Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí loupáky

Dopřát si sladký a dozlatova vypečený domácí loupák a k němu hrnek s kakaem nebo kávou - to může být návyková záležitost. Zvlášť když je upečete podle osvědčeného receptu a pomůže vám výkonný robot nebo domácí pekárna.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jipohe jipohe

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min + doba kynutí

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava, + doba kynutí )

Suroviny pro 1 dávka

12 ks

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 218 kJ /
3 398 kcal
Bílkoviny81,06 g
Tuky125,83 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 530 mg
Sodík 1,89 g
Sůl4,62 g
Sacharidy477,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny dáme do mísy a necháme v robotu vypracovat krásné hladké těsto. (Kdo má pekárnu může v pekárně). Krok 2: Těsto necháme kynout 45 minut. Krok 3: Vyklopíme a na vále tvarujeme rohlíky (loupáky) a necháme na plechu přikryté (aby neokoraly) kynout dalších 30 minut. Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dohněda.

Zveřejněno 8. 10. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí loupáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jj5J

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí loupáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jj5J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

To jsou loupáky jak malované!:-*

...velice děkuji za praktickou radu ohledně točení rohlíčků :-)

Milada:Když neumíš číst tak nekritizuj, je tam napsáno 1/2 droždí:-//

Milada: nepoužila si staré droždie, teda po záruke?

Milada: vážená paní, nejmenujete se Alena a nebyla jste náhodou tento týden v “Prostřeno“?

;-);-);-)

Nejste na tu Miladu nějak zbytečně ostří? Já pokud bych těsto nezpracovávala robotem nebo v pekárně, bych určitě z části mléka udělala kvásek, neměla bych jistotu že "živé" kvasnice - ne sušené - správně zapracuji do těsta. Takže jistě je obojí možné, podle způsobu zpracování, ne?;-)

Milada:Budu sem dávat kváskový chléb tak jen nezapomeňte napsat že se vám nepovedl a že jste ho vyhodila do koše.A věřte že v tomto případě vám to budu i věřit.:-D

Milada: Těsto vykyne díky droždí, extra kvásek není třeba. Kdybyste měla pekárnu, také do ní dáte veškeré ingredience bez kvásku a těsto v pekárně vykyne.

Milada:vy asi neumíte péct a nebo vám vadí že někdo dává recepty na které nestačíte.Jen hloupí člověk vleze do jedné louže 2x!!!:no::-!

Tento recept je to same jako recept na rohliky.
Testo nevykyne je tuhe.
Vsechno poslo do smeti.
Nevidim a nerozumin jak testo ma vykynout bez kvasky.

Ten kdo pise tento recept neco do toho chybi a fotografie je loupacky z obchodu.:no:

scofiq:Nejdříve si těsto na porcuji na jednotlivé rohlíky ( 85g) a pak každou kuličku vytvaruji válečkem do trojúhelníku nemusí být ani pravidelný.Zavinu od nejširšího ke špičce a jak je zavinuji tak se snažím je jako natáhnout do stran.Pak ještě přejedu rukou na vále aby se nerozvinovaly.

vyválím kruh,rozdělím na 4 -8 dílů a každý díl smotám od širšího po špičku,nechám rovné a nebo zatočím
:-)

...jak tvaruješ ty loupáčky? :-) - jenom zahneš šišku do rohlíku? to mi z obrázku nepřipadá - prozradíš?
klidně by mohly být rovné :-)

Tématické fráze:
domácí loupáčky recept, recept na domácí loupáčky, rychlé loupáky, domácí loupáčky, domaci loupák, loupak recept, kváskové loupáky, loupak, loupaky recept, rychlé loupáčky, loupáky z kvásku, top recepty loupáky, recepty na domácí loupáčky, doumácí loupákz, doumácí loupákz, rychlé domácí domácí loupacky, loupacky z kvasku, recepty na domácí kváskové koláče, recept na loupaky, recepty na loupaky

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, droždí, cukr vanilkový, sůl, cukr, olej, mléko, vejce, vejce, mák

Přidat fotografie receptu