Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílé fazole s kysaným zelím

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

gmptop gmptop

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 138 kJ /
1 706 kcal
Bílkoviny91,90 g
Tuky73,10 g
Vláknina56,68 g
Cholesterol 92 mg
Sodík 3,74 g
Sůl9,00 g
Sacharidy143,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazole si předvečerem namočím do vody. Krok 2: Na druhý den, za ranního kuropění přiliji vody cca 2 cm nad fazole, přidám bok s kostí a dám vařit na mírný oheň. Nesolím! Krok 3: Nechám fazole jejich varu a nechám se odvelet na jinou činnost vhodnou pro vystrašeného jednotlivce – vysavač, koš, pračka, šňůra na prádlo atp. Když shledám fazole dostatečně vařenými – na skus se nesmí rozpadat – na pánvi osmahnu pokrájenou cibulku, přidám zelí, okořením. Krok 4: Sleji fazole, vodu a uzené použiji jindy na polévku, přihodím fazole na pánev, důkladně míchám. Krok 5: Podliji trochou vývaru a zakryji pokličkou. Krok 6: Chvilku nechám podusit, jen aby se to všechno propojilo. Krok 7: Dávám na talíř a překryji zakysanou smetanou. Zní to divně, ale je to báječné.

Zveřejněno 11. 10. 2014

Poznámka autora gmptop

Podobný recept už tu je, ale přece jen je to o něco jinak :D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílé fazole s kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jVpP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílé fazole s kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jVpP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Když dávám koření, tak i posekanej česnek, ale jak říkám, nemusí být. Zrovna tady jsem ho nedal. Pokud bych dal tak i trochu dymiánku. Kdybych vynechal dymiánek a dal česnek tak na noc bych určitě si nechal k palci u nohy přivázat provázek. A neotvíral okno. :-D

magdalenka: Já dávám česnek k fazolím, ale Miloš to určitě upřesní ;-)

Mne to neznie divne, skôr naopak - báječne.:yes::-K
Len by som toho mäsa dala trochu viac, fazuľa narastie a je tam aj tá kapusta (zelí)... A kam ten cesnak? Na cibuľu, alebo variť s fazuľou a mäsom?

Takové krásné velké fazole bych si dal taky:yes:

Máme rádi, ani ten bůček nemusí být (ovšem s ním...;-);-);-)):-p:yes:
Jo ale naši upřednostňujou k bílým fazolím červené zelí a naopak, nevím proč, rodinný zvyk :-D:-D:-D:-D

Tématické fráze:
fazole se zelim, fazole s kysaným zelím, fazolový salát s kysaným zelím, fazolová polévka s kysaným zelím, zeli a fazole, bílá fazolová polévka se zelím, fazolova se zelim, top receptybílé zelí recept, recept bílé fazole, fazole se zelím a s klobásou, fazole s klobásou a kysané zelí recept, recepty z bílých fazolí, fazole se zelím a s párkem, dietní recept z bilych fazoli, bile fazole recept, salát z kysaného zelí, fazole, salát z kysaného zelí, fazole, recepty s vařeným kysaným zelím, salat kysaneho zeli a z bílých fazolí, kovbojské fazole se zelím recept

Suroviny:
fazole, zelí kysané, bůček uzený, cibule, česnek, sůl, kmín celý, pepř bílý, olej, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu