Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená husokachna na divoko

Husokachna je kříženec mezi domácí kachnou a husou. Tento hybridní druh má vlastnosti obou, což se projevuje v jeho mase, které je chutné a má menší množství tuku než klasická kachna, ale je šťavnatější než husa. Oblíbená pro kulinářské účely, zvláště při pečení, kde kombinuje to nejlepší z obou druhů drůbeže.

Hodnocení receptu je 4,5 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Náročný

Doba přípravy 230 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 210 min bez doby odležení

230 min (20 min příprava + 210 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 299 kJ /
310 kcal
Bílkoviny4,81 g
Tuky1,61 g
Vláknina18,08 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 146 mg
Sůl0,27 g
Sacharidy50,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Husokachnu omyjeme, osušíme. V hmoždíři nadrtíme jalovec, nové koření a celý pepř. Drůbež osolíme, okmínujeme z obou stran i dutinu břišní. Nakonec ji z obou stran posypeme rozdrceným divokým kořením. Krok 2: Dáme do chladu a necháme celou noc odpočívat. Krok 3: Jednu velkou oloupanou cibuli, čtvrtku z menšího celeru, řapíkatý celer a jablka, to vše nakrájené na malé kousky, vložíme do dutiny břišní. Přidáme bobkové listy a drůbež přendáme do pekáče. Krok 4: Podlijeme pivem, přiklopíme víkem a dáme do vyhřáté trouby na 220 °C. Pečeme zhruba 30 minut. Poté troubu stáhneme na 160 °C a za občasného polévání výpekem pečeme 3 hodiny. Krok 5: Ke konci pečení pečeme odkryté.

TIP: Husa nebo kachna - rady, tipy, zpracování

Zveřejněno 12. 10. 2014

Poznámka autorky suslajda

Doba pečení je informativní, každý se řídí podle své trouby.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená husokachna na divoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yOLE

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená husokachna na divoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yOLE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Marcel:Kupuji v Kauflandu ve sklenici

jak děláte červené zelí?:-//

Randula Miroslav 18. 10. 2014 08:08
Vážení,pižmová kačka a husokachna je jak asiat vedle sředoevropana.
pižmová kačena má váhu 1,6 - 3,5 kg dle pohlaví a husokachna 3,5- 6 kg.Ale jinak dobrý recept.

Dávala jsem je rozpůlené do břišní dutiny:-K

jarda Kadic: Jardo a chceš řící, že s kočkou a pejskem v kuchyni ano? Nezlob se, myslím to z legrace:-K, ale trošku jsi mi nahrál. Jinak znáš je určitě pod názvem kachny pižmové, nebo též barbarie ;-);-), mně osobně ten název husokachna taky moc nesedí, je to dost křečovitá složenina názvu, ale vím, že v marketu jsem se setkala s tím názvem, na trhu naopak pod názvem pižmovka ;-);-);-)

Zuzka: my,když pečeme kachnu,tak ty jablka rozpůlíme.:-p dáváme podle toho, jestli děláme nadivanou,tak vedle,pokud neplnime, tak do kačky.:yes:
S husokachnou,ani s kočkopsem zkušenosti nemáme:-)):-))

Prosím o info, co ta jablka? Vcelku do kachny nebo pokrájet vedle?Díky

;-) Mńam :yes: pro mně raději s bramborovým knedlíkem :-D:yes:

K obrázku říkám jen: nekoukejte na to hladoví :-O Je to superžravé :yes:

K obrázku a popisu lze říci jediné: mňam:-p:yes:

Tématické fráze:
husokachna recept, husokachna, husokachna recepty, recept husokachna, co je husokachna, recept na husokachnu, jak upéct husokachnu, kachna pižmová recept, recepty husokachna, husokacena, kachna pižmová recepty, husokachna barbarie, kachna na divoko, husokacena recept, pecena husokacena, recepty na husokachnu, recept na pečenou husokachnu, kačena na divoko, husokachna doba peceni, upect husokachnu

Suroviny:
husokachna, cibule, celer řapíkatý, celer, sůl, kmín celý, bobkový list, jalovec, koření nové koření, pepř celý, pivo černé, jablko

Přidat fotografie receptu