Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí maso v nivové omáčce

Rychlý a jednoduchý recept, který se může kdykoliv hodit. Kuřecí maso je v jemné smetanové omáčce, chuťově výrazné po Nivě a jako přílohu můžeme zvolit těstoviny, hranolky nebo opékaný brambor.

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ylenulkay

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 713 kJ /
4 234 kcal
Bílkoviny246,75 g
Tuky188,50 g
Vláknina14,50 g
Cholesterol 845 mg
Sodík 6,36 g
Sůl15,95 g
Sacharidy380,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit vodu na těstoviny se lžící oleje a soli. Do vroucí vody vsypeme těstoviny a vaříme al dente. Krok 2: Mezitím nakrájíme maso na malé kousky, nudličky, jak kdo má rád. Nakrájené maso zaprášíme lžící solamylu a promícháme. Krok 3: Na oleji orestujeme maso, posolíme (opatrně! - Niva je dost slaná), opepříme, přidáme nastrouhanou Nivu a necháme zcela rozpustit, mícháme! Krok 4: Když je Niva rozpuštěná přidáme smetanu a rozmícháme. Přidáme stroužek rozetřeného česneku a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Podáváme s těstovinami.

TIP: Časté chyby při vaření těstovin: Předejděte jim

Zveřejněno 14. 10. 2014

Poznámka autorky ylenulkay

S tímto jídlem se zavděčím rodině vždy. Je to rychlé, chutné a pro milovníky Nivy jak dělané :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso v nivové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YBOM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso v nivové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YBOM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Kocour Tom: :omg:al dente je běžné užívaný pojem, který u těstovin přesně vystihuje výsledný produkt...do polomekka to úplně není, možná spíš na skus

Al dente. Význam chápu. Ovšem čeština je velmi variabilní jazyk. Co třeba "do poloměkka", či "na "skus"? Jsme v Česku, že?

casino: děkujiiii.. :-*

gmanisova:
Solamyl = bramborový škrob :-)
No, klidně můžete použít i Maizenu, nebo Gustin, že :-K

Mohla bych se zeptat zda nebude vadit když nepřidám solamyl? Můžu popřípadě jako náhradu použít třeba bramborový škrob..? :).

Nováková 18. 2. 2017 19:01
Velmi dobrý recept. Jen jsem si ho trošku upravila. Dala méně soli a přidala kostku Masoxu. Vynikající. děkuji.:-)

VĚRA KALOUSKOVÁ 15. 10. 2014 11:33
A jak prosím, vypadá LEVÁ NIVA ?:-))

Je! :-) Dá se obměnit,místo masa např.šunka,špenát nebo brokolice. Variant je plno a všechny super :-)

Více méně podobným stylem dělám omáčku na těstoviny - jen je bez masa. Je to fakt dobré :)

Tématické fráze:
nivova omacka s kurecim masem, kuřecí maso s nivovou omáčkou, kuřecí nudličky s nivovou omáčkou, omacka z nivy s kurecim masem, kuřecí nudličky v nivové omáčce, omáčka z kuřecího masa, kuřecí maso s omáčkou, kureci v nivove omacce, nivová omáčka k masu, omáčka s kuřecím masem, omáčky z kuřecího masa, omáčka ke kuřecímu masu, recepty kuřecí maso, kuřecí kousky v nivové omáčce, omáčka na kuřecí maso, kuřecí maso v omáčce, omáčka z nivy na těstoviny s kuřecím masem, maso v nivové omáčce, omáčky s kuřecím masem, omáčky na kuřecí maso

Suroviny:
prsa kuřecí, sýr niva, smetana 33%, česnek, solamyl, pepř mletý, sůl, olej, těstoviny

Přidat fotografie receptu