Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steakové hranolky

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jan Hora Jan Hora

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 631 kJ /
629 kcal
Bílkoviny16,00 g
Tuky0,80 g
Vláknina17,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 49 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy130,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupeme brambory, nakrájíme na hranolky, délka hranolek podle brambor, tloušťka 1,5 cm. Poté řádně propláchneme studenou vodou (zbavíme škrobu). Krok 2: Hrnec naplníme studenou vodou, aby byly hranolky ponořené a zalijeme octem, dochutíme solí. Krok 3: Když se hranolky dostanou do varu, vaříme doměkka 14 minut, musejí udržet hladkou strukturu na povrchu. Krok 4: Předvařené a dobře zatažené hranolky (bez vody) vysypeme nejlépe na plech, aby rychle vystydly. Krok 5: Připravené hranolky fritujeme v rostlinném oleji nejvyšší teploty. Po dosažení zlatavé barvy vyjmeme a necháme odkapat zbytečný olej.

Zveřejněno 15. 10. 2014

Poznámka autora Jan Hora

Při nedostatečném osolení dosolte mletou solí z mlýnku po zbavení přebytečného oleje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steakové hranolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lVqg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steakové hranolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lVqg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Tak tyto hranolky jsou naprosto boží, dělám už po x-té<3:-K

Ukládám a někdy vyzkouším

Musím pochválit, výrazně křupavé na povrchu, jemné vevnitř, hranolky nekupuji a ty obyčejně dělané křupou trošku a jen chvili, než změknou, tak jsem ráda za tento postup.

Jan Hora: Vaše přidaná fotka je zkopírovaná z webu, vkládají se pouze vlastní fotografie, takže je mi líto, musím ji smazat.
http://aht.seriouseats.com/archives/2010/12/south-...

Tak jsem taky vyzkoušela...hranolky předvařila i s octem a protože friťák nepoužívám, dala jsem je dopéct do trouby s trochou oleje.
Byly:yes::-p, přidám ti sem fotku a bodík za bezva recept:yes:
Děkuji:-K

:yes:Prpcek:

Odzkoušeno. Syrové hranolky jsem nejdříve cca 30 minut nechal namočené ve studené vodě, pak jsem je slil a propláchl opět studenou vodou. Dále jsem postupoval podle receptu. Hotové jsou na povrchu křupavé a uvnitř měkoučké. :yes: Dávám bodík.

zizala: Super dej echo jaké to bylo :yes:

Jan Hora: OK, děkuji, vyzkouším :yes:

zizala: jedna možnost je hranolky vařit skoro rozvařit jen na nižší teplotu ale osvědčilo se mi uvařit do měkka a pak kratší dobu restovat :yes: jinak ocet má také svou práci opravdu zatáhne hranolky a je poznat na chuti je to práce na hranolkách asitak 2 roky :yes:

Jan Hora: Já se chci zeptat k receptu, možná hloupě. Nestačilo by nakrájené brambory vařit jen chviličku (3-5 minut) místo přidání octa?

Jan Hora: Nic se neděje, nějaká malá nedorozumění se dějou všude ;-) Jedna moderátorka smazala komentář na přání Jitkas. Vzápětí jí "kleknul" tablet, takže už to nemohla dovysvětlit. To objevení e-mailové adresy se bude muset zítra řešit. To je vše :-)

tejaja: Doufám že se tu nebudeme hádat s moderátorem či administrátorem a také mezi sebou když tak bude nadále smažu recepty i profil dělím se tu o tu možnost udělat co nejlepší jídlo proč tohle všechno drobné otázky pochopím ale asi si toho nikdo neváží že se podělím .

Zmazala som svoj komentár, pretože reagoval na neexistujúci, už zmazaný komentár. Je potrebné v podobnom prípade mazať dôkladne, aby neostávali komentáre, ktoré sa po zmazaní iných stávajú bezpredmetné.

Jitkas: tak to jo, dobře, že jsi to vysvětlila:-)

Tématické fráze:
domácí steakové hranolky, stejkové hranolky, steakové hranolky-recept, steakové brambory, předvařené hranolky, hranolky s octem, steikové hranolky, steakové hranolky v troubě, hranolky z brambor, hranolky ocet, jake brambory na hranolky, stejkove hranolky recept, hranolky a ocet, brambory na hranolky, recept na hranolky s octem, staekové hranolky, domácí křupavé hranolky, domácí hranolky s octem, stejkové hranolky-recept, ocet na hranolky

Suroviny:
brambory, sůl hrubozrnná, ocet, voda

Přidat fotografie receptu