Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trhané kuře s medovo - česnekovou omáčkou ( v pomalém hrnci )

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 235 kJ /
534 kcal
Bílkoviny7,77 g
Tuky22,29 g
Vláknina2,94 g
Cholesterol 45 mg
Sodík 5,80 g
Sůl12,90 g
Sacharidy75,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso osolíme a vložíme kostí dolů do pomalého hrnce. Krok 2: Z medu, sójové a hoisin omáčky, rozdrceného česneku, najemno nakrájených bílých částí cibulek, chilli a oleje vymícháme směs, kterou nalijeme přes maso. Uzavřeme a hrnec nastavíme na stupeň II na 2,5 hodiny. Maso se nám krásně uvaří a zůstane šťavnaté. Krok 3: Poté maso vyjmeme, na prkénku pomocí vidličky natrháme na vlákna. Krok 4: Omáčku nalijeme do pánve, přidáme solamyl rozmíchaný v 1PL vody a svaříme. Maso dáme do misky, přilijeme omáčku a dobře promícháme. Krok 5: Podáváme s rýží posypanou zelenou částí cibulek, popř. sezamem.

Zveřejněno 16. 10. 2014

Poznámka autorky 1974andrea

Fotopostup a ostatní recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhané kuře s medovo - česnekovou omáčkou ( v pomalém hrnci )

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nVvW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhané kuře s medovo - česnekovou omáčkou ( v pomalém hrnci )

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nVvW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

klarence: Jasně, není potřeba pomalého hrnce, jde to i jinak ;-) Díky za zprávu :-K

děkuji za tip , nemám sice pomalý hrnec , ale i tak se to pomalu povedlo s remoskou :-D

Sendmen: To jsem ráda, díky :-K

Jednoduché na přípravu a moc dobré!

henelie:Nemáte na mysli tento recept? http://www.toprecepty.cz/recept/24759-cinska-slepi... Jinak pokud byste připravovala slepici podle receptu na Trhané kuře, budete ji předem muset trochu povařit;-)

Jitkas:
Carne mechada po spanielsky znamená Prespikované mäso (nie trhané).

slyšela jsem, že se to dělá i ze slepice, určitě zkusím :yes: :yes: :yes:

Nádhera, pomalý hrnec bohužel nemám:-D

Recept se mi hodně líbí :yes:+

:-p:yes::-K

Ty vždy proletíš jako meteor, zazáříš a zmizíš:-)) Hezky jsi zazářila:yes:

Toľko krásy...:yes:

Andrejko, taky nezklameš:yes: super receptík:-p+:yes:

To je krása :-p:-p:yes:

Pekný recept, páči sa mi. :-);-):yes:

Andrejko, to teda bude jedlé:-p:-p, vůně se linula přes kopec až k nám:-*. Rozhodně vyzkouším. +6

Urcite asijska verze, jen jsem chtela Jardovi vysvetlit, proc je maso trhane a ne krajene. Jinak jak v Asii tak ve Venezuele, je normalni(lidove), to maso trhat opravdu rukama, zvyk je takovy...

Tohle je opravdu asijská varianta;-) A díky všem za zájem o recept:-K

jarda Kadic: tak to se maso pripravuje i v Asii mam dojem :)

Jitkas::-K díky za poučení;-) ten recept se mi opravdu líbí, je fajn,že jsi popsala, odkud je. Ono totiž co je od Andrejky,je vždy něčím zvláštní a určitě i dobré.;-)

jarda Kadic: Trhane maso, ve spanelstine "carne mechada", je tipicky spusob pripravy masa napr. ve Venezuele.
Kdyz prisli tzv. objevitele (Spanele), davali kusy zbyleho masa domorodcum, kteri nemajic noze a neznajic, jak maso jist, ho trhali rukou, proto maso trhane. Dodnes typicky pokrm v one zemi, pochopitelne jinak okoreneny, netrhany rukou, ale pomoci vidlicky, presne jak popisuje Andrea. Podava se vetsinou v kukuricne bulce, zvane arepa.

Tak to musí být dobrota:yes::yes:

Zajímavá úprava masa:yes: A jako vždy krásná fotka.A co dát maso do misky a zavolat : Kazane, trhej!!!.....:-)) první bod je na cestě:yes:

Tématické fráze:
trhané vepřové maso v pomalém hrnci, trhané maso v pomalém hrnci, trhane kureci maso, trhane maso, trhaná slepice, kuře pečené v pomalém hrnci, trhané vepřové maso, trhané maso z pomalého hrnce, trhane maso recepty, recepty s hoisin omáčkou, kuře v pomalém hrnci, trhane maso v housce, trhané kuřecí, trhané maso s hoisin, trhaná pečená slepice, trhané maso hoisin, trhane hovezi, trhané maso recept, trhané kuřecí v pomalém hrnci, trhané maso recept v pomalém hrnci

Suroviny:
prsa kuřecí s kostí, česnek, med, omáčka sojová, ústřicová omáčka, cibulka jarní, olej, vločky chilli, solamyl, sůl, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu