Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jiříkův ježek

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jikotka Jikotka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 991 kJ /
1 193 kcal
Bílkoviny21,52 g
Tuky9,83 g
Vláknina0,48 g
Cholesterol 33 mg
Sodík 203 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy254,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce, cukr, horkou vodu ušleháme přidáme mouku,nalijeme na pekáč a upečeme. Krok 2: Uvaříme pudink, necháme vychladnout, máslo a cukr třeme, potom sešleháme dohromady. Krok 3: Upečený a vychladlý piškot nakrájíme na díly ze kterých budeme tvarovat ježka. Krok 4: Na talíř nalijeme rum do kterého namáčíme jednotlivé díly ježka a střídavě promazáváme krémem. Krok 5: Celého ježka namažeme krémem, posypeme strouhanou čokoládou nebo grankem, ozdobíme marcipánovým ovocem. Krok 6: Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na bodlinky, které napícháme na ježka. Krok 7: Na oči a čumáček použijeme lentilky, oříšky nebo mandle.

Zveřejněno 14. 3. 2009

Poznámka autorky Jikotka

Je to starý rodový recept rodiny mého zetě,který dělají pouze muži v rodině,protože se spotřebují na ježka 2/3 rumu,zbytek mizí v nich.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jiříkův ježek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZLE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jiříkův ježek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZLE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

:-OZ náhodných na mě vykoukla taková paráda:-*:-DJéé to je príma:yes:Ukládám a +8:yes:posílám:yes:

teď na mne vykoukl z náhodných receptů tenhle krásný ježeček;-):yes:+1:yes:

Jiřinko, ten je kouzelný :yes:

sqělý recept a napád:yes: tvarování je opravdu jen a jen na vás, já jsem dělala vždy špičku čumáku o něco menší než předešlou placku a tim pádem byl jeho nosík zkošený. Bohužel jsem neměla čas na marcipán, takže byl bez ovoce, ale vubec to nevadilo, protože piškot byl vynikající a celý ježek se moc líbil:-) podotýkám, že jsem začátečník (14let), takže určitě zvládne kyždý;-)

Toho pudinku je opravdu 1 1/2 do půl litru mléka.A tvarovat ježka je opravdu na každém,já ho osobně nedělala,je to dílo mého šikovného zetě

ten je ale kouzelný :yes: a určitě i výborný :-p
Jiřko, toho vanilkového pudinku v surovinách má být 1 1/2? Asi se tam vloudil malilinkatý překlep, jestli jsem to teda správně pochopila :-). Jinak musím dát bod, ježek nemá chybu :yes:

Drobenko, když si prohlédneš poslední fotku tak vidíš jak na to.:-) Stejně to bude ježek až ho dozdobíš. Jde o to nějak vytvarovat šišatou polokouli a pak jenom fantazii, fotky ti napoví.:-D:-))

To nejdůležitější v receptu chybí. A to, jak tvarovat ježka. Podle uvedeného postupu, (Upečený a vychladlý piškot nakrájíme na díly ze kterých budeme tvarovat ježka ...) žádného ježka neudělám. Proč někdo vkládá (zejména u dortů) neúplný recept? Dortíky jsou nádherné, ale chybí podrobný postup. A ten je vlastně nejdůležitější.

Tak na tohle já bych si taky netroufla:-S ježeček je krásný Jiřinko máš bodík:-)

Jiřko, to je krááása! Máš plus, na tohle si asi netroufnu!;-)

Máte skvělý recept? Podělte se o něj!

Přidat recept

Právě bylo uvařeno

Tématické fráze:
dort ježek, dort ježek postup, marcipánový ježek, ježek z marcipánu, ježek, tvarování marcipánu, dort jezek s postupem, piškotový ježek, marcipánoví ježci, dort ježek recept, marcipánový dort ježek, marcipanovy jezci, ježci z piškotu, ježek dort, jak udělat ježka, ježek z piškotů, ježci z marcipánu, postup na dort ježek, tvarování dortu, ježek recept

Suroviny:
mouka polohrubá, piškoty, máslo, cukr vanilkový, cukr moučkový, pudink vanilkový, mléko, rum, ovoce

Přidat fotografie receptu