Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křenové kuře a jablka na sektu

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 838 kJ /
917 kcal
Bílkoviny30,92 g
Tuky17,63 g
Vláknina23,70 g
Cholesterol 76 mg
Sodík 268 mg
Sůl0,33 g
Sacharidy129,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře naporcujeme, omyjeme, osušíme a podle zvyklostí nasolíme. Krok 2: Jogurt smícháme se strouhaným křenem (podle chuti, já jsem dala asi 3 vrchovaté polévkové lžíce ). Krok 3: Kuře dáme do pekáčku, zalijeme jogurtem a řádně promícháme tak, aby se maso jogurtem důkladně obalilo. Necháme odležet, nejlépe přes noc. Krok 4: Poté pekáček s kuřetem vložíme do vyhřáté trouby a pečeme doměkka a dozlatova.odle potřeby podléváme vodou nebo vývarem. Krok 5: Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a vykrojíme jádřinec. Krok 6: Na pánvi rozehřejeme máslo, orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme jablka, zasypeme cukrem a smažíme. Občas zamícháme, ale opatrně, aby se jablíčka nezačala rozpadat. Krok 7: Když začne cukr karamelizovat, podlijeme sektem (vínem ) a bez míchání necháme cca 2 minutky dusit na prudším ohni. Tekutina by se měla téměř vydusit. Pikantní, sladkokyselou chuť doladíme trochou soli a jablíčka servírujeme s křenovým kuřetem. Jako přílohu volíme brambory ( vařené, šťouchané, americké...)

Zveřejněno 19. 10. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křenové kuře a jablka na sektu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MmL5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křenové kuře a jablka na sektu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MmL5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Hrašuľka.Hráštek 20. 10. 2014 20:54
Táto kombinácia nemá chybu :yes::yes::yes: A viem si to predstaviť na Nový rok. Sekt + chren :-p:-p (ja viem, na nový rok bez peria, atď.) ;-);-);-)

jarda Kadic: u nás je to složitější, polovina rodiny maso s ovocem ano a druhá polovina rozhodně ne-e, tak to musím řešit oddělenou přípravou:-S:-D

Danca: teď,když peču kuře,či jiného ptáka,dáváme okolo jablíčka úplně automaticky,ale byly časy,že jsem.nemohl pochopit, proč tam matinka dává to ovoce;-);-);-) proto si dovedu představit i tuto chuť, navíc s “chlastem“:-)):-))

Zajímavá kombinace :-p:yes:

Krásné a inspirující ;-)

jarda Kadic: Jardo, u nás taky!:-) Už to není "kuře 100x jinak" ale 1000x jinak a zatím se nám nepřejedlo :-)

Ukládám,u nás se kuře baští hodně:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
kuře s křenem, kuřecí stehno pečené s jablky a křenem, kuřecí stehna na sektu, kure na krenu, kure pecene na jablkach s krenem, recept kuře s křenem, kuře na jablkách recepty, kuře s křenem a jablky, jablka s křenem jiný název, kure pecene s jablky a krenem, recepty sekt, americké kuře s křenem a jablkem, vařené kuře s křenem, pecene kureci stehno s jablky a krenem, kuře pečené na jablkách a křenu, křenové kuře, kuře v jogurtu s křenem, kuře 100xjinak recepty

Suroviny:
kuře, jogurt bílý, křen, sůl, voda, jablko, máslo, cibule, cukr hnědý, sůl, sekt

Přidat fotografie receptu